skip to Main Content

Chaos en verwarring

Als ik terugkijk op de afgelopen week dan laat de chaos mij in verwarring achter. Op iedere actie vindt een tegenreactie plaats. Voor iedere voorstander is een tegenstander. Elke keuze blijkt bij nader inzien toch niet perfect te zijn. Het is verwarrend en vooral vermoeiend.

Neem de avondklok. Een extra maatregel om het aantal besmetting in te perken. Vervolgens breekt letterlijk de hel los in verschillende plaatsen in ons land. Plunderingen, mishandelingen en brandstichting. Mensen die niet meer veilig op straat kunnen en ondernemers die nog hardere klappen krijgen. Dit heeft niets meer te maken met een protest tegen de maatregelen. Dit is puur wangedrag van een kleine groep mensen met een ontbrekend moreel kompas.

Dan volg ik aan de zijkant ook de discussies in de politiek en in het nieuws. Ook hier gaat het niet veel beter. De vaccinaties werken wel goed en ze werken niet goed. De vaccins komen wel op tijd of toch wat later of alleen wat minder. Hebben we nu wel of niet de juiste naalden voor de injecties? De vaccinatiestrategie blijkt toch niet gelukkig gekozen, want nu blijkt dat hele verpleeghuizen een doorlooptijd gaan hebben van maanden omdat vastgehouden wordt aan leeftijdsgroepen.

En dan de verwarring die ik overal lees. Groepen mensen die niet of nauwelijks gehoord of gesteund worden. ZZP’ers die buiten de boot vallen in de steunpakketten. Mensen met het water aan de lippen die hun levenswerk in rook zien opgaan. Maar denk ook eens aan de gezinnen met zorgintensieve kinderen. Ze hebben geen zicht op een goedgekeurd vaccin voor hun kwetsbare kind en zullen dus nog lange tijd zonder perspectief door moeten gaan. En hoe moet dat dan als straks hun broertjes of zusjes gewoon weer naar school toe mogen?

En dan nog het hele debacle rond de privacy. Mensen die digitale gegevens verkopen of openbaar maken. Mensen die dus misbruik maken van deze pandemie. Hoe ver kun je zakken? Maar het heel zorgvuldig toepassen van diezelfde privacyregels kan ook weer zorgen voor ondoorzichtigheid. Neem het verplegend personeel. Zij hoeven niet te vertellen of ze zich wel of niet hebben laten inenten. Maar hoe kunnen we dan ooit weten of er inderdaad een beschermende schil rond onze dierbaren zit?

Op dit moment ben ik dus redelijk in verwarring van al het gedoe om me heen. Ik vind het vermoeiend en koppel mezelf even los. Vandaag ga ik een dagje in mijn eigen bubbel. Deze zondag wordt mijn nieuwsloze-zondag. Een heerlijk dagje zonder gekwetter, gekibbel en gedoe. Gewoon weer even terug naar mijn eigen normaal.

 

Avatar

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X