Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Nieuwe dingen leren #hulphond

Nieuwe dingen leren vind ik heel leuk. Vrouwtje ook want ze verzint altijd weer wat anders om te doen voor me. Is het niet omdat het noodzakelijk is dan is het wel voor de leut. Maar sinds baby-puppy er is slaat haar fantasie wel eens op hol, volgens mij. Ze wil van alles met die kleine en dan komt ze erachter dat het niet allemaal kan. En dan begint het. Alles wordt uit de kast getrokken tot we het voor elkaar hebben.
Vrouwtje wilde iets verzinnen om baby-puppy mee uit wandelen te nemen, samen met mij. Gaat ze hem in een zak proppen op haar buik! Ze had in de winkel allemaal zakken uitgeprobeerd met een nep-baby. Dat is heel anders natuurlijk dan met een baby-puppy. Nep-baby’s bewegen niet maar van onze baby-puppy zie ik dat hooffie steeds heen en weer gaan, en ben soms gewoon bang dat het eraf valt. Maar het zit goed vast, zegt het vrouwtje. In de winkel zeiden ze dat babytjes langzaam moeten wennen aan zo’n zak. Dus oefenen we maar. Maar vrouwtje heeft natuurlijk geen geduld om te wachten tot hij mee naar buiten kan met ons. Dus zijn we met het bed op wielen gaan oefenen. Doet ze haar benen op de onderkant van de de stangen en houdt ze met een hand nog een stang vast en dan gaan we zo door het park. Wat een type! Ik loop een beetje rustig aan ernaast. Ik zie het met lede ogen aan en heb zo mijn bedenkingen. Wat als er iets onverwachts gebeurt? En baby-puppy valt uit dat rijdende bedje en rolt over het pad? Ik twijfel even, maar ach ik denk dat ik hem wel op kan rapen en in dat bedje terug kan leggen. Of ik stap op de voetenplaatjes van vrouwtje en geef hem aan haar.
Nee komt helemaal goed. Ze doet wel voorzichtig en we rusten vaak even uit. Ik moet niet denken maar opletten. Hij gaat goed, niet snel maar goed. En als jullie zien wat een schik vrouwtje heeft, en ik dus ook. Wij kunnen zo wandelen met zijn drietjes. Maar het is niet de ideale oplossing, dat moet beter kunnen. Ik weet zeker dat ze alweer bezig is met iets slimmers te bedenken.

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top