Butler foto © Claudia Otten

Butler de mantelzorg4voeter: Feestje op mantelzorgdag

We gingen naar een feestje op de Mantelzorgdag. Ik dacht dat hebben ze natuurlijk voor mij gedaan. Ik verwachtte een hoop collega-assistentiehonden, om lekker uit ons dak te gaan met worst en allerlei andere lekkernijen. Geen hond te bekennen alleen mensen, vooral veel mensen.
We waren op een ander feest, een jubileum, 10 jaar Buurtzorg Wijk bij Duurstede! Dat zijn ook collega’s van mij overigens want ik werk samen met hen. Zij komen het vrouwtje ook helpen. Zij doen wat ik niet kan en ik doe wat zij niet kunnen. Een perfecte samenwerking. En zo zijn wij, de broeders en zusters van Buurtzorg en ik, samen een ‘zorgteam’. Klinkt misschien vreemd maar het werkt heel fijn voor het vrouwtje en daar doen we het voor. Op het feest was ook een belangrijke man. Het vrouwtje en hij gingen even praten. Meneer Jos de Blok heet hij. Hij heeft Buurtzorg Nederland bedacht. Meneer Jos heeft dus bedacht dat Buurtzorg net zo werkt als ik eigenlijk. Dus zonder baas doe ik mijn werk zelfstandig en weet precies wat ik moet doen voor het vrouwtje. Ik doe dat vol passie en liefde, en bovendien weet ik precies wat en wanneer ik dat moet doen. En meneer Jos de Blok heeft verzonnen dat de zusters en broeders ook makkelijk zonder baas kunnen werken. “Jullie kunnen met elkaar de mensen goed verzorgen, en doe het samen, niemand is de baas”. Bedacht meneer Jos. “Doe het vol liefde, recht uit je hart en het werkt”, zei meneer Jos ook nog. De broeders en zusters zijn er ook 24/7 net als ik. Als het vrouwtje midden in de nacht een broeder of zuster nodig heeft komen ze zelfs. Ze werken net als ik, ze weten precies wat en hoe ze alles moeten doen, en zijn bovendien lief en vrolijk tegen mijn vrouwtje. Je zou haast zeggen dat we dezelfde opleiding hebben gevolgd.
En dat is waarom we nu zo goed kunnen samenwerken, en het vrouwtje zo blij is met Buurtzorg.
De muziekmensen speelde muziek en we zongen “Lang zal ze leven”. Vrouwtje bedankte Jos de Blok hartelijk voor zijn geweldige idee van waaruit al vele Buurtzorg teams geboren zijn in Nederland en zelfs daarbuiten. Deze manier maakt het zorgen een stuk fijner voor iedereen. En oja… de worstjes waren er ook hoor 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, zittende mensen

Anita leeft 24 uur per dag met haar hulphond Butler. Anita’s moeder had ms, nu is zij zelf moeder met ms. Daarnaast is ze echtgenote, netwerker, van mantelzorg2voeter naar mantelzorg4voeter, blogger en drijvende kracht achter stichting De Hond Kan De Was Doen. Voor Mantelzorgelijk blogt zij over haar leven.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top