Bloemen #mantelzorggeluk

Mijn partner kocht  tijdens ons huwelijk elk weekend een bloemetje voor me. Dan kwam hij van z’n werk en gaf me het boeket bloemen met altijd dezelfde woorden: “Kijk eens lieverd, omdat ik van je hou.”
Dat ging door tot hij na 35 jaar getrouwd te zijn Alzheimer kreeg en uiteindelijk ook die herinnering vervaagde.Tot drie jaar na zijn diagnose. Zoals elke ochtend dronken we koffie voor het raam met uitzicht op onze achtertuin. Ik zag hem naar mijn zelf gezaaide bloemen kijken. Zonder wat te zeggen stond hij ineens op, ging naar buiten en kwam terug met zijn handen vol bloemen die hij had geplukt. Hij bracht ze naar me toe en zei: “ Kijk eens lieverd, omdat ik van je hou.
Inmiddels is mijn lief overleden. Als ik aan mantelzorggeluk denk, dan denk ik aan die zelf geplukte bloemen. Het mooiste boeket dat ik in mijn hele huwelijkse leven van hem kreeg  Dat heldere bloemen moment zal ik echt nooit meer vergeten. 

Marie

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top