Bijkomende gevolgen van mantelzorg: 1. Werk

De afgelopen weken hebben we geschreven over fysieke en mentale gevolgen van mantelzorg. Jullie zijn nog niet van Jolanda en mij af want we gaan nog een blog of wat verder door op de ‘bijkomende gevolgen’ van mantelzorg :) Deze week trap ik af met de gevolgen van mantelzorg op werk.

Nederland heeft steeds meer mensen die mantelzorg moeten combineren met betaald werk.  Werkende mantelzorgers kunnen te maken krijgen met verschillende uitdagingen op het werk, zoals vermindering van werkuren, de impact van mantelzorg op de werksfeer en de uitstraling van werk naar de familie. In dit blog zal ik de bijkomende gevolgen bespreken die mantelzorg kan hebben op het gebied van werk.

Vermindering van werkuren:

Een van de meest voorkomende gevolgen van mantelzorg is dat mantelzorgers vaak hun werkuren moeten verminderen om tijd vrij te maken voor de zorgtaken. Dit kan leiden tot een verminderd inkomen en financiële druk voor de mantelzorger. Bovendien kan het verminderen van werkuren ook leiden tot verminderde carrièremogelijkheden en professionele groei.

Impact op de werksfeer:

Mantelzorg kan ook invloed hebben op de werksfeer. Mantelzorgers kunnen zich gestrest voelen door de combinatie van werk en zorgtaken, wat kan leiden tot verminderde productiviteit en motivatie op het werk. Daarnaast kunnen mantelzorgers zich schuldig voelen als ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg tijd en aandacht aan hun werk kunnen besteden, wat de werksfeer negatief kan beïnvloeden.

Effect van familie naar werk:

De zorgtaken die mantelzorgers thuis uitvoeren, kunnen ook invloed hebben op hun prestaties op het werk. Mantelzorgers kunnen zich zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van hun zorgbehoevende familielid, waardoor ze mogelijk minder gefocust zijn op hun werk. Daarnaast kunnen mantelzorgers te maken krijgen met onverwachte noodsituaties of dringende zorgtaken die hun aanwezigheid op het werk kunnen verstoren.

Effect van werk naar familie:

Omgekeerd kan het werk ook een effect hebben op de mantelzorger en zijn of haar familie. Mantelzorgers kunnen te maken krijgen met werkdruk, stress en andere uitdagingen op het werk die hun vermogen om effectief voor hun zorgbehoevende familielid te zorgen, kunnen beïnvloeden. Dit kan leiden tot schuldgevoelens, stress en nog meer overbelasting voor de mantelzorger.

Conclusie:

De combinatie werk en mantelzorg is geen wassen neus. Mantelzorgers kunnen te maken krijgen met vermindering van werkuren en dus salaris, de impact van mantelzorg op de werksfeer en de uitstraling van werk naar de familie. Het is belangrijk dat werkgevers en organisaties bewust zijn van de uitdagingen waarmee mantelzorgers worden geconfronteerd en ondersteunende maatregelen implementeren. Flexibele werkuren, verlofregelingen en het creëren van een ondersteunende werkomgeving kunnen mantelzorgers helpen om een balans te vinden tussen werk en zorgtaken, waardoor ze minder snel overbelast raken en als gevolg daarvan langdurig uitvallen.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top