skip to Main Content
Ben Je Mantelzorger En Heb Je Hulp Nodig? #bestgelezen #tien

Ben je mantelzorger en heb je hulp nodig? #bestgelezen #tien

Mantelzorgelijk is de laatste maanden meer en meer uitgegroeid tot een waar mantelzorg expertiseplatform.  Je vindt hier verhalen en ervaringen van mede-mantelzorgers, tips en kennis om het beter vol te houden, achtergronden en nieuws over onderwerpen die relevant zijn voor jouw leven. Zeker in de coronacrisis wisten mantelzorgers ons mooie platform goed te vinden. Maar welke stukken zijn in het afgelopen half jaar nou het best gelezen? Dat vertellen we je in onze Mantelzorgelijk Top 10!

Vandaag de allereerste . Onze nummer 10 – Ben je mantelzorger en heb je hulp nodig? (door Aletta en Marjolijn.)

Wat ging er aan vooraf: Bijna alle steunpunten sloten hun deuren en bleken niet bereikbaar toen Nederland in lockdown ging, medio maart van dit jaar. Toen wij op een dag tientallen telefoontjes ontvingen van mantelzorgers in de knel, besloten we om vanuit Mantelzorgelijk met simpele prepaid telefoontjes hulplijnen te openen. Om dat wereldkundig te maken publiceerden we dit blog:

‘Aletta en ik zijn ons heel goed bewust dat het corona virus in combinatie met mantelzorg nog zwaarder is dan normaal. Nou wil het feit dat wij allebei zzp-er zijn en door corona weinig tot niet kunnen werken. Niet leuk maar waarom dan niet handen uit de mouwen voor onze lotgenoten? Bij deze dus!

WAT KUNNEN WE VOOR JOU BETEKENEN?

  1. Heb je hulp nodig omdat jij of je dierbare in het nauw komt door corona? Mail je hulpvraag naar info@mantelzorgelijk.nl onder vermelding van HULPVRAAG en wij gaan op zoek naar een oplossing.
  2. Deel je zelf een hulpvraag via social media? Tag ons er dan ook even in, dan delen we hem binnen ons netwerk op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
  3. Vanaf vanmiddag nemen wij een speciale Mantelzorgelijk hulptelefoon in gebruik. Hou vanmiddag deze website en onze socials in de gaten, zodat je ons – meteen als we het telefoonnummer openen – als contact in je telefoonlijst kunt opslaan.
  4. Heb jij kennis gemaakt met fijne hulpinitiatieven, wil je een ervaring delen over mantelzorg en corona, of heb je een andere tip die je met je lotgenoten via ons wil delen? Mail dan naar marjolijn@mantelzorgelijk.nl
  5. Ben je zelf een hulpinitiatief gestart, waarmee je mantelzorgers in de corona chaos zou kunnen helpen? Mail dat door aan info@mantelzorgelijk.nl

Ook nu de crisis iets is afgenomen en de versoepelingen zijn ingezet, kunnen wij ons voorstellen dat je als mantelzorger om hulp verlegen zit. Onze hulplijn blijft gewoon actief,  hulpvragen, ervaringen en mooie initiatieven delen we graag..

KOM DUS MAAR OP. WIJ ZITTEN ER KLAAR VOOR!

 

Redactie Mantelzorgelijk

Redactie Mantelzorgelijk

De Redactie van Mantelzorgelijk  bemant de hulplijnen en helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen?Mail naar info@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X