Beers Wereld – Wat goed is voor Beer

Beer zit stilletjes naast me in de auto. We zijn op weg naar zijn dagbesteding. In een ver verleden ging hij nog iedere dag, 5 dagen per week met de taxibus. Hij werd toen als eerste om half 8 opgehaald en als laatste meestal tussen 5 en half 6 weer thuis afgezet. Nu, na de sluiting van het woonzorgterrein waar zijn dagbesteding is, gaat hij sinds juli 4 dagen per week.

Beer is al sinds hij 3 jaar is van het MKD (medisch kleuter dagverblijf) naar school gegaan en daarna naar die volledige dagbesteding. Met uitzondering van de school vakanties was hij altijd wel ergens onder de pannen. En in die vakanties had ik ook nog vakantie opvang weten te regelen van een paar dagen per week. Zo kon ik het beter volhouden om de zware zorg vol te kunnen houden had ik altijd tegen mezelf gezegd.

Toen in maart ineens alles stopte aan dagbesteding, logeren en de zaterdagopvang had ik het best zwaar. Ineens moest ik, zelf herstellend van een zware enkel operatie, alles alleen doen met hem en zijn zusje die net begonnen was aan haar brugklas jaar. Hulp was er niet behalve een PGBer die Beer 2 a 3 keer per maand voor 3 uurtjes mee kon nemen. Ik voelde me behoorlijk alleen maar zorgde voor een strakke structuur met veel bos en speeltuin bezoekjes. Ik snakte naar een herstart van de dagbesteding zodat ik ook weer eens aan mezelf zou toekomen.

En dan in juli mocht Beer weer gaan beginnen met zijn dagbesteding en zaterdagopvang. Wel moest ik hem zelf brengen. Alles beter dan niets, bedacht ik me maar ik voelde me nog steeds onrustig bij het zien van een boel andere deelnemers die wel gewoon met de taxi werden afgezet. Als zij wel met de taxi mogen, waarom Beer dan niet. Zo ging ik in gevoel heen en weer van begin juli tot nu.

Ik voel me nu steeds rustiger worden. Het lijkt wel alsof de Corona sluiting juist heeft gezorgd voor een betere kijk op wat goed is voor Beer. Zonder Corona gingen we gewoon zo door zoals normaal zonder echt stil te staan bij wat Beer zelf eigenlijk zou willen. Hij was niet voor niets stukken beter in gedrag tijdens de thuis tijden. Dat hij nu per dag heen een half uurtje in de auto zit en terug is wel even anders dan die 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. Dat Beer zelf niet kan zeggen wat hij wil is nu duidelijk geworden dat ik aan zijn gedrag kan merken wat goed voor hem is.

Natuurlijk kan dit allemaal omdat ik heb gekozen mij uit te betalen als zorgverlener vanuit zijn WLZ indicatie. Als ik voor een baas had moeten werken was dit allemaal zeer moeilijk te realiseren. Maar dat het goed is voor Beer is mij nu wel duidelijk geworden. Het is een leerzame tijd deze tijd.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top