skip to Main Content
#BeeldJuweeltje, Juni 2018

#BeeldJuweeltje, juni 2018

Van harte nodig ik je uit om mijn blogs met de ‘BeeldJuweeltjes’ te volgen. De ‘Juweeltjes’ zijn uitspraken van mensen met dementie, opgetekend door Irene Kruijssen en Paula Irik. Door er een beeld aan toe te voegen, zet ik deze uitspraken extra in het licht. Mensen met dementie doen er toe. #BeeldJuweeltje, juni 2018

 

Narcis

‘Wat kom je doen?’ Vraagt zij mij wat bozig en kortaf als ik aanbel. ‘Ik kom je een “bloemengroet” geven, en “het voorjaar” bij je brengen’, antwoord ik haar, en noem haar naam. Het is even stil. Haar vergeetachtigheid is groot.

‘Oké’ zegt ze, en doet voor mij beneden open.

Boven gekomen ziet zij, in de deuropening, de bloembollen in het potje met het eerste groen in mijn hand. Een lach verschijnt op haar gezicht. Herkenning!

Blij geeft zij mij een zoen, en doet de deur (naar haar hart) verder open.

Lieve groet, Ingrid van der Voort

 

 

#BeeldJuweeltje: Uitspraken van mensen met dementie, opgeschreven door Paula Irik en Irene Kruijssen, Idee & Vormgeving: Ingrid van der Voort, Foto: Mirjam Smits

 

Avatar

Ingrid van der Voort

Ingrid werkt in de thuiszorg. Ze geeft graag werkelijke aandacht aan mensen, bijvoorbeeld door het maken van 'HerinneringsKunst'. Ze zorgt samen met haar broer en echtgenoot voor haar vader Kees. Hij heeft Lewy Body Dementie en woont op een kleinschalig wonen afdeling in het verpleeghuis.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X