skip to Main Content
Asscher Roept Op Om Bezuiging Wijkverpleging Te Schrappen

Asscher roept op om bezuiging wijkverpleging te schrappen

Als het aan vertrekkend minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt, wordt de geplande bezuiniging van 100 miljoen euro op de wijkverpleging van tafel geveegd. Morgen vindt het constituerend beraad plaats, waarbij onvolkomenheden uit het regeerakkoord kunnen worden aangepast. De bezuiniging op wijkverpleging zorgt volgens de brandbrief die Asscher aan premier Rutte schreef voor onzekerheid over goede thuiszorg. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De bezuiniging lijkt vooral een plan van regeringspartij VVD te zijn, aangezien CDA en D66 geen korting op het budget voor wijkverpleging in hun verkiezingsprogramma hadden staan. De brandbrief zou een laatste noodkreet zijn om de bezuinigingen terug te draaien. De wijkverpleging kampt al lange tijd met een personeelstekort, veel te hoge werkdruk en cliëntenstops. Door het budget verder te korten, zullen deze problemen in de toekomst alleen verder toenemen. “Daarom moet er juist meer ruimte komen, zodat ze hun werk goed kunnen doen”, stelt PvdA’er Asscher. Hij vreest dat de kwaliteit van en toegang tot goede thuiszorg in het geding komt.

Ook de V&VN, beroepsvereniging voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten, vreest voor de gevolgen van de bezuiniging van 100 miljoen euro. “Ik verwacht door deze bezuiniging een toename van de huidige problematiek en nog meer druk op de wijkverpleging”, aldus Sonja Kersten, directeur van V&VN. “Dit is echt zorgwekkend.”

 

Bron: Redactie Nationale Zorggids

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X