skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: “waar Is Die Hond Gebleven?”

Als mijn vader vertelt: “waar is die hond gebleven?”

Het wordt steeds moeilijker om filmpjes van papa te maken. Naar buiten wil hij niet omdat hij het te koud vindt. In de gemeenschappelijke woonkamer lukt het niet omdat ik de verzorgenden en andere bewoners ivm privacy niet op beeld wil zetten. Op zijn slaapkamer wil hij liever niet meer zitten; ‘te koud en te stil’, zegt papa. Toch loods ik hem daar zo nu en dan even heen maar het lukt me altijd maar hooguit 5 minuten om hem daar te houden. Dan wil hij liever terug naar de woonkamer. Ik vind het een goed teken. Dan voelt hij zich daar – tussen zijn medebewoners en zijn verzorgenden – heerlijk op zijn gemak.

Ik merk dat papa tijdens de feestdagen meer verward is. Als ik aankom zit hij aan de tafel te lunchen en heeft totaal geen idee dat ik ben aangeschoven. Als hij me dan eindelijk ziet, straalt hij: :”Hey Mallijn, wat fijn dat je er bent. Hoe ben jij hier gekomen? Wil je wat mee eten?” Standaard zinnen, elke keer als ik hem kom opzoeken. Eten en drinken zijn nog steeds belangrijke dingen voor mijn vader, als hij gasten ontvangt.

Dan begint hij over mama. “Heb jij eigenlijk een kerstkaart van Claar gehad? Ik nog heel niet.” Ondanks dat het niet de eerste keer is dat hij denkt dat ze nog leeft, schrik ik er toch altijd van. In het begin vertelde ik dan heel rustig dat ze overleden is maar dat doe ik in deze fase niet meer. Het maakt hem tegenwoordig heel erg verdrietig. Toch zit het me dwars dat hij denkt dat ze niets meer van zich laat horen. Als ze nog had geleefd had ze hele dagen en avonden aan zijn zij gezeten, dat weet ik 100% zeker. Daarom begin ik er later – als ik een filmpje van hem maak – toch nog even over. Gelukkig is die akelige muizenis al weer uit zijn hoofd verdwenen en weet hij weer dat ze er niet meer is. Wel is hij dan ineens zijn hond kwijt….😞

 

 

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X