skip to Main Content

Als mijn vader vertelt: Mijn vrouw is dood, onze moeder. #dementie

Deze week zit papa in de huiskamer met zijn medebewoners, als ik bij hem op visite kom. Ik was laat deze keer en ze hadden net met elkaar gegeten. Een tijdstip waarop de meeste bewoners op de bank indutten en al bijna naar bed gaan. Papa niet. Die geniet van de rust om zich heen en denkt dat hij gewoon weer in zijn eigen huis in Muiderberg woont. Hij woont wel alleen want zijn vrouw is dood – onze moeder.

Dit soort bezoekjes zijn schaars en dus best waardevol. Geen onrust en drukte om ons heen maar gewoon wij tweetjes. Papa is overdag veel meer bezig met zijn medebewoners en alles wat er om hem heen gebeurd. Er is dan amper nog een zinnig woord met hem te wisselen. Er is op dit tijdstip geen paniek, geen onzekerheid en geen afleiding. Het feit dat hij zich in zijn eigen huis in Muiderberg waant, straks lekker in zijn eigen bedje kan gaan liggen en nooit in een ‘zorghotel’ heeft gezeten, stemt mij blij. Hij voelt zich godzijdank 💯% thuis, in huisje 19 van de Hogeweyk. #yes!

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X