skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: Mijn Dochter Marjolijn #alzheimer

Als mijn vader vertelt: Mijn dochter Marjolijn #alzheimer

Het ergste dat ik me kon voorstellen is vorige week gebeurd. Midden in een geanimeerd gesprek met papa herkent hij me ineens niet meer. Eerst dacht ik dat hij me in de maling zat te nemen en twijfelde ik. Maar deze week, terwijl ik ons gesprek tijdens een kop koffie in het restaurant filmde, gebeurde het weer.  Papa praat van het een op het andere moment niet meer met maar over mij! Hoe zit dit nou met dat herkennen? Hoe kan het dat papa exact weet wie ik ben als ik binnen kom maar me tijdens het gesprek ineens helemaal kwijtraakt?

Op dementie.nl vond ik wat informatie:
Het geheugen is de opslagplaats van gebeurtenissen en ervaringen uit ons leven. Door deze herinneringen herkent papa de persoon die hij voor zich heeft, wat deze persoon voor hem betekent en hoe hij ermee om moet gaan. Omdat hij steeds meer herinneringen kwijtraakt, raakt hij ook personen kwijt. Dus ook zijn bloedeigen kinderen. Het kan ook zo zijn dat hij me niet meer kan plaatsen. Ik voel voor hem wel vertrouwd maar mijn naam komt even helemaal niet meer binnen.

Ondanks dat ik schrok en ook echt even heel verdrietig was, wist ik me gelukkig meteen te herpakken en zet ons gesprek gewoon door, of er niets aan de hand is. Papa heeft godzijdank niets in de gaten. En dat moet ook niet. Dat maakt hem dan natuurlijk ook weer verdrietig en dat wil ik liever voorkomen.

Godsamme wat is het toch een klote ziekte! Weer een stukje kwijt van wat ooit was. Ik ben er de hele dag en avond behoorlijk door van mijn stuk…

 

 

 

 

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X