skip to Main Content
Als Mijn Vader Vertelt: “Ik Heb Een Hond Nodig” #alzheimer

Als mijn vader vertelt: “Ik heb een hond nodig” #alzheimer

Mijn vader zoekt nog vrij vaak naar zijn hondje Wimpie. Best triest. Hij vraagt dan ook aan de verzorging of zij weten waar zijn hond is. Heel vaak is hij gerustgesteld als zij zeggen dat ik de hond heb meegenomen. “Dan komt het vast wel goed”, zegt hij dan.

Ik draai er tegenwoordig maar een beetje omheen, als papa mij vraagt of ik weet waar Wimpie is. Ik denk vaak dat papa dan door heeft dat ik de waarheid in het midden laat, want ineens geeft hij dan zelf het antwoord: “Oh gadverdamme, hij is al dood!”, zegt hij dan.

Deze week neem ik een filmpje van papa als hij net heeft lopen zoeken, Toen ik hem begroette stond hij nog volledig in de zoekstand en riep: “Godzijdank dat je er bent. Wimpie is ontvlucht kan jij gaan zoeken?”  Als ik niet meteen reageer kijkt hij me ineens indringend aan en zegt:”Hij is zeker dood, he?!” We praten er vervolgens nog even over door omdat papa eigenlijk vindt dat hij een hond nodig heeft…

 

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X