skip to Main Content
Als Mijn Vader Dan Vrij Plotseling Niet Meer In Ons Midden Is…

Als mijn vader dan vrij plotseling niet meer in ons midden is…

Lieve allemaal,

Bedankt voor de enorme hoeveelheid reacties via pb-tjes, mailtjes, onder het bericht van Aletta afgelopen dinsdag en de enorme hoeveelheid lieve kaartjes die ik mocht ontvangen. Ik realiseerde mij niet dat zo’n klein berichtje zo snel van alles op de been kon brengen.
Veel gestelde vragen in alle berichten waren: Hoe dan? Was hij al ziek? Afgelopen donderdag liet je nog een filmpje zien, waarin jullie het hadden over het overlijden van je moeder en nu is hij al niet meer? Het is voor ons als kinderen ook nog nauwelijks te bevatten maar zo snel kan het dus gaan met iemand die al heel kwetsbaar is.

Na een nog al nare val, precies een week geleden, brak papa zijn schouder en heeft er ook nog een zware longontsteking overheen gekregen. Dat is hem uiteindelijk fataal geworden. Op zaterdag 29 februari rond  19:30 uur is hij in bijzijn van alle vijf zijn kinderen heel rustig ingeslapen.

Ondanks dat we allemaal heel verdrietig zijn, voelen we ook een enorme rust. Als iemand de strijd tegen Alzheimer is aangegaan, dan was het wel onze paps. Want guttegut, wat heeft die man zich de afgelopen jaren verzet en getracht om er nog toe te doen. En bovenop alle energie die hem dat kostte , vocht hij ook tegen alles wat hem onbekend was en angstig maakte. Het is dus écht goed zo. Hij heeft zijn verdiende rust gekregen.

Ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken voor de fantastische zorg en begeleiding van zijn Evv-er Chemie, alle hard werkende verzorgenden en woonondersteuners van huisjes 19 en 20, de verpleegkundigen, sociaal agogen en de artsen van de Hogeweyk. Zij hebben er met z’n allen voor gezorgd dat papa een warm en fijn laatste thuis heeft gehad.

Na bijna 8 jaren zorgen breekt voor ons – de kinderen van Jan – weer een hele nieuwe levensfase aan. Vanaf afgelopen zaterdagavond zijn mijn zussen, broers en ik mantelzorger af en officieel ouderloos. We hebben met liefde voor vader Jan gezorgd. De Alzheimer-wereld is hard maar ook heel vaak mooi, relativerend en leerzaam. We gaan papa heel erg missen.

Morgen om 14:00 uur zal de crematieplechtigheid in kleine kring plaatsvinden. Ik zou het fijn vinden als jullie rond die tijd allemaal heel even aan hem denken en hem een positieve gedachte meegeven. Dat verdient hij, die dappere, strijdende vader van mij. ❤️

Liefs en tot snel. Want ook al ben ik nu dan mantelzorger af, jullie zijn nog lang niet van mij af. Alleen nooit meer in het vrolijke gezelschap van mijn vader.

 

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X