Aletta zorgt voor haar zorgintensieve kinderen: 120m2 Gezond verstand

Ik ben een beetje rustig geweest afgelopen weken.
Dat had niet alleen te maken met een overvolle politieke agenda maar ook omdat ik een beetje corona-moe wordt.
Daar waar ik in het begin al het nieuws en ontwikkelingen volgde, bijna 16 uur per dag, laat ik het nu 24/7 links liggen.
Ik vind het namelijk niet goed gaan.
De maatregelen blijven onduidelijk, veel mensen hebben maling aan de 1,5 meter afstand, er is een overdosis aan informatie en schrijnende gevallen uit verpleeghuizen en onze lokale politiek laat wat mij betreft veel te wensen over als het gaat om duidelijke en effectieve maatregelen in mijn eigen gemeente.
Dat wij afgelopen tijd de focus hebben gelegd op verpleeghuizen terwijl er duizenden zorg intensieve kinderen zijn….ook zo’n dingetje.
De cijfers van het RIVM, die nu al een tijdje politieke keuzes maken ( ! ), heb al een lange tijd niet bekeken, want die kloppen van geen kant en zelfs sla ik vandaag de dag Nieuwsuur over als ik hoor dat het weer over corona gaat.
Ik word misselijk als ik zie dat onze overheid nog steeds beweert dat er veel saamhorigheid is terwijl ik de irritaties om mij heen zie groeien.
Volgens mij werd er in het begin van de crisis gezegd dat mensen het gezonde verstand moesten gebruiken maar wat de één gezond verstand vindt, vindt de ander weer klinkklare nonsens. Wat is nu eigenlijk gezond verstand??
Het enige wat ik weet is dat er nog steeds mensen ziek worden en dat deze ziekte afgrijselijk is.
En ik wil voorkomen dat ik getroffen wordt. Dus ik heb mijn eigen maatregelen.
Ik blijf thuis, beperk mij tot het doornemen van stukken voor de gemeenteraad, doe mijn opdrachten fondsenwerving thuis en doe af en toe, omdat het nu eenmaal moet, boodschappen.
Overigens: de verslapping van de maatregelen bij de supermarkt vind ik ook opvallend. Dat geaai over de winkelwagentjes met een sloffe vaatdoek door een zeer ongeïnteresseerde vakantiewerker…..Gatverdakkie.
Maar ook die discussie wil ik niet meer aangaan.
Ik zie mijn kinderen en mijn moeder regelmatig en vandaag ben ik een kopje koffie wezen drinken bij mijn vriendin die ik al 35 jaar ken.
Pinksteren zit eraan te komen, het wordt mooi weer en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een grote tuin heb en veel kinderen.
Mijn gezonde verstand bevindt zich de komende periode op zo’n 120m2.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top