skip to Main Content

Aangepaste oproep RIVM

Vorige week deelden we via Mantelzorgelijk een oproep voor het RIVM, waarin mantelzorgers werden uitgenodigd om deel te nemen aan groepsinterviews voor een onderzoek. Onmiddellijk ontvingen we veel commentaar omdat de voorgestelde tijdstippen enkel onder werktijden bleken te vallen. Voor veel werkende mantelzorgers een no go. Ik heb jullie input aan het RIVM doorgegeven en inmiddels zijn de data aangepast. Ik deel deze  oproep dus nóg een keer en hoop dat er nu meer aanmeldingen binnen zullen komen.

OPROEP

Geeft u mantelzorg en hebt u een baan? U bent niet de enige. Steeds meer mensen combineren mantelzorg met een baan. Deze combinatie is niet altijd even makkelijk. Werkende mantelzorgers ervaren veel druk en stress. Daarom is het belangrijk om werkende mantelzorgers goed te ondersteunen.

Het RIVM onderzoekt hoe de overheid en werkgevers werkende mantelzorgers beter kunnen ondersteunen. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar werkende mantelzorgers die mee willen doen aan een online groepsinterview.

Combineert u uw baan met mantelzorgtaken? En zou u uw ervaringen en mening willen delen in een groepsinterview? Graag zouden we dan met u in contact komen.

Waar gaat het groepsinterview over?

Het groepsinterview gaat over wat werkende mantelzorgers belangrijk vinden in mantelzorgondersteuning. Wat moet de ondersteuning opleveren voor mantelzorgers? Welke vormen van ondersteuning zijn meer of minder aantrekkelijk voor mantelzorgers?

Wat houdt meedoen in?

De groepsinterviews worden online gehouden en duren ongeveer twee uur. Tussendoor zal er een korte pauze zijn. Buiten de andere deelnemers en de onderzoekers zal niemand van uw deelname af weten. De onderzoekers gaan vertrouwelijk om met wat er wordt gezegd tijdens het groepsinterview. Voor uw deelname aan het groepsinterview krijgt u een cadeaubon van 40 euro.

Wanneer vindt het plaats?

De momenten waarop de groepsinterviews gehouden worden, zijn nu dus:

  • Woensdag 28 april, 15.00-17.00
  • Donderdag 6 mei, 15.00-17.00
  • Dinsdag 11 mei, 19.00-21.00

U kunt bij ons aangeven op welke van deze momenten u mee zou willen en kunnen doen.

Meedoen of meer informatie?

Wilt u mee doen met een groepsinterview? Of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op:

  • Stuur een e-mail: adrienne.rotteveel@rivm.nl
  • Bel ons op: 030-274 43 08 of 06-25 33 15 17

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X