skip to Main Content
Merk Jij Iets Van Het Wmo Abonnementstarief?  #vragenlijst

Merk jij iets van het wmo abonnementstarief? #vragenlijst

Vanaf 1 januari 2019 is de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) veranderd. Iedereen betaalt maximaal 17,50 per 4 weken. Dit is het abonnementstarief.

Het inkomen of vermogen tellen niet meer mee voor de eigen bijdrage voor de Wmo. Wat merkt u van het abonnementstarief? Via de link naar de vragenlijst hieronder kunt u uw ervaringen melden.

Wat valt onder het abonnementstarief?
Het abonnementstarief is een eerste stap tegen de stapeling van eigen bijdragen en oplopende zorgkosten. Door de te hoge zorgkosten mijden mensen de zorg die zij nodig hebben.

De nieuwe maximale eigen bijdrage geldt voor zaken als huishoudelijke hulp, begeleiding, hulpmiddelen, begeleiding, regiotaxi en woningaanpassingen, die via de gemeente worden geregeld.

Mensen met een laag inkomen hoeven in veel gemeenten geen eigen bijdrage te betalen. Elke gemeente bepaalt dit zelf.

Vragenlijst
Hoe pakt het abonnementstarief in de praktijk uit? Zijn er bijvoorbeeld door het tarief veranderingen in de voorzieningen die jij of je dierbare krijgt vanuit de gemeente? Gaan jullie meer of minder betalen sinds 1 januari. Help mee om eventuele problemen die zich voordoen met de invoering van het abonnementstarief boven water te krijgen. We vragen er dan aandacht voor in de media of bij de politiek.

Je kunt de vragenlijst hier invullen.

Meer lezen: 10 vragen over het Wmo-abonnementstarief

Bron: iederin.nl

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X