2021: Jaar van isolatie, maar ook van verbinding

Het was een pittig jaar voor mantelzorgend Nederland. 2021 werd weer een jaar van isolatie, maar ook van nog meer verbinding. We hebben velen van jullie gesproken aan de hulplijnen, onder onze berichten op de sociale media en de website maar ook via mail en privéberichten.

Weer meer mantelzorgers hebben Mantelzorgelijk in het afgelopen jaar weten te vinden. Daar zijn we trots op, maar het geeft ons ook zorgen. Zorgen om alles wat mantelzorgers in Nederland door Corona extra op hun bordjes krijgen. Maar ook zorgen om hoe wij jullie, met de weinige middelen die we hebben, in de toekomst van dienst kunnen blijven.

Maar het was ook het jaar waarin we veel gesprekken hebben gevoerd met de Inspectie van de Gezondheidszorg, de Nationale Ombudsman, actualiteitenprogramma’s en politieke partijen. Een jaar waarin we met onze opinies en met het bespreken van taboes soms stof hebben doen opwaaien. Een jaar waarin we hebben laten zien dat de eigen stem van mantelzorgers waardevol en noodzakelijk is.

Ook in 2022 blijven we ons inzetten om het voortbestaan van Mantelzorgelijk te kunnen garanderen. Aan ideeën ontbreekt het ons gelukkig niet. Eén project is dit jaar al goedgekeurd en daar zijn we volop voor aan het werk. Een ander, en ook heel gaaf project, zit in de koker. Vanuit Mantelzorgelijk doen we er alles aan om dit mooie online platform – door en voor mantelzorgers – toekomstbestendig te maken.

 

We wensen jullie allemaal een zorgelozer, gelukkig en liefdevol 2022.

 

Margreet en Marjolijn

Avatar foto

Margreet van der Voort en Marjolijn Bruurs zitten niet alleen met elkaar in het bestuur van Mantelzorgelijk maar zij delen ook heel veel dezelfde ideeën over alles wat te maken heeft met ouderen- en mantelzorg. Als zij in de media iets tegenkomen dat hen verheugt, verbaast of shockeert gaan ze samen op onderzoek uit. De één stapt op de bron af, de ander doet het inhoudelijk speurwerk en dan.... komen er dit soort columns uit. Vanaf nu zul je meer van dit schrijversduo tegenkomen op Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top