Zorg dat de bejaardenhuizen weer in ere hersteld worden #opinie

‘Oliedom’, zeggen huisartsen over het schrappen van het aloude bejaardenhuis. Want nu zit er een gapend gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis, is er onvoldoende zorg voor kwetsbare ouderen. Die voelen zich in de steek gelaten.

Ik schreef er een aantal weken geleden al over op Mantelzorgelijk: Piet Bezemer uit Alphen, 93 jaar, broos, slecht ter been, slechtziend en nagenoeg doof kreeg niet de intensievere zorg waar hij om vroeg. Hij werd te licht bevonden en er was voor hem dus geen plek in het zorgcentrum. Uiteindelijk wist hij geen andere uitweg dan een zelfgekozen dood. Schrijnend!

Via een Facebook connectie zag ik afgelopen zondagochtend ook een geweldig opiniestuk van Raghnild Grouwstra opduiken.  Mijn Facebook connectie deelde het stuk en schreef:: “ZORG dat de verzorgings en bejaardenhuizen weer in ere hersteld worden. De verpleeghuizen zijn nu veel te veel gehospitaliseerd. Onze lieve senioren staan in de kou! Dit is de generatie die Nederland opgebouwd hebben tot de florerende economie die het nu is, en ze worden aan hun lot overgelaten……..en hun mantelzorgers lopen zo langzaam aan helemaal stuk op de wetten en regels die niemand meer begrijpt!”

Ik deel het stuk hier ook graag even…

Mij benieuwen of Raghnild bij Hugo de Jonge aan tafel komt te zitten….

 

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top