Wij willen goed nieuws over mantelzorg!

Misschien herken je het wel; al die Coronaberichtgevingen, protocollen en richtlijnen komen me zo langzamerhand echt de neus uit. Weinig positief nieuws en al helemaal niet over mantelzorg. Dat moet anders en positiever, toch? Wij willen goed nieuws over mantelzorg!

Goed nieuws over mantelzorg

Het eerste wat ik altijd doe in de ochtend, is met een kop koffie de nieuwszenders, apps en sociale media scannen. Als ik daar niets over mantelzorg kan vinden dan begeef ik me op Google. Vandaag dacht ik, weet je wat? Ik snak naar positieve geluiden dus ik geef als zoekopdracht: goed nieuws mantelzorg. Verheugd wachtte ik af maar wat denk je? Aan het bericht te zien dateert het laatste goede nieuws voor mantelzorgers uit 2018/2019. Bovenaan in Google staat namelijk een link naar een artikel op Libelle.nl over dat mantelzorgers en mensen die mantelzorg ontvangen opgelucht kunnen ademhalen omdat ouderen die bij hun kind inwonen niet meer worden gekort op hun AOW-uitkering.

Goed nieuws inderdaad maar weer alléén voor de oudere mantelzorgers met AOW.  Wat zou het niet fijn zijn als álle mantelzorgers eens een goed bericht krijgen voorgeschoteld? Zeker in deze crisis, waarin blijkt dat juist mantelzorgers het nóg zwaarder hebben dan voor Corona. Is onze wens voor goed nieuws over mantelzorg nou zo vreemd? Zeker in een crisis snakt men toch naar fijne vooruitzichten en perspectieven?

Niet denken in problemen maar in mogelijkheden

Wie mij een beetje kent weet dat ik niet snel in problemen maar juist in mogelijkheden denk. Ik luister veel naar en lees over ervaringen van mantelzorgers. De afgelopen maanden doe ik dat fulltime omdat ik niet kon werken. Ik ben er niet vrolijker op geworden zal ik bekennen. En hoe ik ook mijn best doe, er zijn zoveel grote en serieuze problemen als het op mantelzorg aankomt, dat ik de mogelijkheden steeds moeilijker kan vinden. Dat wordt mede veroorzaakt doordat veel mantelzorgers in deze crisis naar mijn mening te vaak genegeerd worden. Het maakt me zorgelijk, triest , verontwaardigd en af en toe voel ik me een enorme azijnpisser. Echt joh, ik herken mezelf bijna niet meer. Dat is toch niet leuk meer?! Ik wil schrijven en reageren op goed nieuws voor mantelzorgers!

Toen ik mijn gevoelens deelde met Margreet en Aletta, kwam de eerste meteen met een plan voor een blog: ‘De andere kant van de coronacrisis’. Dat artikel plaatsten we gisteren. Dat zijn de blogs waar ik persoonlijk van hou. Niet denken in problemen maar in mogelijkheden. Elk nadeel heeft een voordeel en van daaruit ga je verder. Ik denk dat veel mantelzorgers zich daar wel in herkennen. Kijk en dat soort ervaringen en denkwijzen smaakt naar meer!

Heb jij goed nieuws over mantelzorg?

Dat gezegd hebbende val ik maar meteen met de deur in huis. Heb jij goed nieuws over mantelzorg? Deel dat asjeblieft met onze redactie. Positieve geluiden doen immers wonderen voor het humeur. Het mag een ervaringsverhaal zijn, een idee om mantelzorgers op te vrolijken, een handige dienst of een gadget, het maakt me niet uit. Zolang het maar vrolijk is en iets waar mantelzorgers zich in herkennen en dat een sprankje hoop in deze sombere tijden kan verzorgen.

Heb je iets positiefs om met de achterban van ons krachtige en mooie platform te delen? Mail me maar via marjolijn@mantelzorgelijk.nl. Positive vibes, dat is wat wij willen. Kom maar op met de verhalen en ideeën. Ik zit er klaar voor!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top