Wat doe je na een gehoortest?

Je hebt moeite gedaan om een afspraak te maken voor een gehoortest, naar de audicien te gaan en het onderzoek af te ronden. Nu je dit punt bereikt hebt, ben je wil je ongetwijfeld te weten komen wat er verder gaat gebeuren. Hieronder volgt een lijst van mogelijke uitkomsten na de evaluatie van je gehoor middels een gehoortest.

Je wordt op de hoogte gebracht van de resultaten wanneer die beschikbaar zijn

De audicien zal een bepaalde test voor je faciliteren om mogelijk gehoorverlies vast te stellen op basis van de symptomen die je aan hem of haar voorlegt. Deze test wordt op jouw individuele behoeften afgestemd. Vervolgens worden de resultaten van de test met jou besproken.

Je bespreekt de bevindingen met de audicien

Professionals in de hoorzorg krijgen een specifieke opleiding om hun de kennis bij te brengen die nodig is om de resultaten van gehoortests te begrijpen en uit te leggen. Nadat de audicien de resultaten van de gehoortest geanalyseerd heeft, worden de bevindingen gedeeld.

Op basis van de resultaten van de gehoortest, zou jouw arts een goed idee moeten kunnen krijgen van de ernst van het probleem, de toonhoogtes en frequenties die moeilijk voor je te horen zijn en een  oplossing geven die mogelijk de meest effectieve resultaten biedt.

Er wordt een plan voor de behandeling opgesteld en uitgevoerd

Het aanschaffen van gehoorapparaten, het reinigen van de gehoorgang, het verwijderen van vreemde voorwerpen die in het oor zijn blijven steken, het ondergaan van een operatie, het maken van een plan om bezoek aan luide plaatsen te vermijden en alle andere denkbare handelwijzen, kunnen allemaal in deze aanpak worden opgenomen. Denk aan het aanschaffen van een gehoorapparaat, een gehoorapparaat verzekeren en de mogelijke vergoeding van het gehoorapparaat.

Voor elke individuele patiënt met gehoorverlies moet een gespecialiseerd behandelplan worden uitgewerkt. Daarom zal het soort gehoorverlies dat de audicien bij je diagnosticeert een cruciale rol spelen bij de samenstelling van het behandelplan.

Wanneer je eindelijk het behandelplan in handen hebt, is het tijd om dit in werking te zetten

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je jezelf zorgvuldig houdt aan de instructies die de arts of een andere gekwalificeerde medische deskundige schriftelijk voor je heeft vastgelegd. Wanneer je de fase van je behandeling, waarin je jezelf aan de in je behandelplan aangegeven aanbevelingen hebt gehouden, hebt afgesloten, moet je een vervolgafspraak maken met jouw behandelaar om de effectiviteit van de behandeling die je hebt ondergaan, te evalueren. Als er noodzakelijke aanpassingen zijn, zal je dienstverlener je daarvan op de hoogte brengen.

Na de voltooiing van de gehoorevaluatie

Na de voltooiing van de gehoorevaluatie zal de audicien de gegevens analyseren en behandelingssuggesties geven. Wanneer je moeite hebt om medeklinkers te horen, kan de audicien je aanraden een hoortoestel aan te schaffen. Ook kun je het advies krijgen om een specialist te raadplegen over implantaten (of een andere therapie) wanneer jouw gehoorverlies omvangrijker is. Wanneer dit het geval is, zul je dit advies moeten opvolgen.

Gehoorapparaten zijn compacte elektronische toestellen die de hoorbare luidheid verhogen voor wie gehoorverlies heeft en zijn daarom de investering meer dan waard.

Dit artikel werd je aangeboden door Schoonenberg audiciens

De Redactie van Mantelzorgelijk  bemant de hulplijnen en helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen?Mail naar info@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top