Wat ben je nog waard als je oud, gehandicapt of mantelzorger bent?

Afgelopen week heeft het demissionaire kabinet besloten om de komende tijd opnieuw aanzienlijke bezuinigingen door te voeren op grote groepen kwetsbare mensen die onder de Wet Langdurige Zorg vallen.
De gehandicaptenzorg zal moeten rondkomen met 200 miljoen euro minder per jaar, terwijl de ouderenzorg met nog eens 700 miljoen euro gekort wordt (dit jaar al 300 miljoen). Wat ben je eigenlijk nog waard als je in dit land oud, gehandicapt of mantelzorger bent?

Wat bezielt dit kabinet? De voorgestelde beleidsmaatregelen voor de langdurige zorg zijn namelijk hartstikke onverstandig, ineffectief en op den duur zeer schadelijk voor zowel zorgvragers als hun formele én informele zorgers. En het zal alleen maar leiden tot een verslechtering van de kwaliteit van zorg en leven van de zorgvrager en diens mantelzorger. Maar ook een enorme stijging van de zorgkosten, uitval bij werkgevers en een toenemend personeelstekort in de professionele zorg.

Mensen moeten toch zo lang mogelijk thuis blijven wonen met hulp van hun warme netwerk en wijkzorg? Waarom investeert een kabinet dan niet in zorgpersoneel en goede ondersteuning voor mantelzorgers? Hoelang denkt het demissionaire kabinet dat dit goed blijft gaan?

Het demissionaire kabinet kiest hier ondanks alle adviezen van SCP, RVS en bijvoorbeeld Raad van Ouderen en ons manifest toch echt voor verkeerde oplossingen die ten koste gaan van een steeds groter groeiende groep mensen in Nederland.
Waarom pikken we dit?  Komop zeg, we zijn stuk voor stuk van enorme waarde voor dit land. Dus waarom komen we niet met elkaar in protest?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Absurd en zeker als je bedenkt dat er weer miljarden verspild worden aan bv oorlog. Ik kan er soms niet meer tegen, om wanhopig van te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top