skip to Main Content
Vragenlijstonderzoek ‘Werk & Mantelzorg’ Universiteit Leiden: Doe Je Mee?

Vragenlijstonderzoek ‘Werk & Mantelzorg’ Universiteit Leiden: Doe je mee?

Hoe gaan leidinggevenden om met werkende mantelzorgers? Welke gedragingen van leidinggevenden vinden werkende mantelzorgers prettig en onprettig? En wat betekenen leidinggevenden voor het welzijn en het functioneren van werkende mantelzorgers?

De Universiteit Leiden doet er onderzoek naar voor het vinden van de beste ondersteuning voor werkende mantelzorgers!

Ben je mantelzorger voor tenminste 2 uur in de week? Doe je betaald werk voor tenminste 12 uur in de week? En heb je een leidinggevende op het werk en ben je 23 jaar of ouder?

Zo ja, doe dan alstublieft mee met het vragenlijstonderzoek over werk en mantelzorg! De vragenlijst kun je hier invullen, klik alsjeblieft op de beveiligde internetlink:

https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6LIbNQ35aeEJSHX

Het onderzoek wordt gedaan om inzichten te verkrijgen die werkende mantelzorgers kunnen helpen. Meedoen is op vertrouwelijke basis en duurt 15 tot 20 minuten, en geeft je kans op het winnen van een cadeaubon van 10 euro (40 bonnen worden verloot onder inzenders van de vragenlijst).

Kun je alstublieft ook de vragenlijst invullen? Zo ja, hartelijk dank, daar help je werkende mantelzorgers en de wetenschap mee!

De contactpersoon bij dit onderzoek is dr. Edwin Boezeman van de Universiteit Leiden (eboezeman@fsw.leidenuniv.nl). Bij het Amsterdam UMC locatie AMC heeft hij bijvoorbeeld ook een zelfhulpcursus ontwikkeld voor werkende mantelzorgers, deze zelfhulpcursus bevat ook onderdelen die voor niet-werkende mantelzorgers interessant zijn. De zelfhulpcursus vind je hier: www.amc.nl\mantelzorgstress

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hai! De link brengt je naar een omgeving waar je een aanlogcode en wachtwoord moet invullen, ergo lijkt niet de juiste link. Verder vroeg ik me af of je ook mee mag doen als je mantelzorger bent geweest en aan de voorwaarden voldoet. Zou jammer zijn als die ervaringen niet meegenomen worden. Kan me voorstellen dat de mantelzorgperiode ook weer niet te lang geleden moet zijn, maar als het < dan 5 jaar teruggaat is het toch ook relevant.

    1. Dank voor het bericht Jessica, in de vragenlijst worden er ook vragen gesteld over hoe het actueel gaat met het werk vandaar dat de vragenlijst niet retrospectief en met een terugblik kan worden ingevuld helaas. Bij een eerder project hebben we wel ook de ervaringen van ex-mantelzorgers kunnen meenemen, want zoals je aangeeft is opgedane ervaring ook zeker inzichtgevend. Dank voor de bereidheid en vriendelijke groeten, Edwin Boezeman (projectleider).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X