#tip: ZorgkaartNederland

Zelf ontdekte ik ZorgkaartNederland vanwege gedoe met mijn tandarts. Ik was niet blij en zocht een andere tandarts. Zo kwam ik op ZorgkaartNederland en vond mijn oude tandarts terug met een matige waardering. De vervelende ervaring had me bespaard kunnen blijven als ik hier eerder van had geweten. Daarom deel ik deze #toptip graag met jullie!

Wat is ZorgkaartNederland?
ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website biedt u informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Waarom ZorgkaartNederland?
ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van patiënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. ZorgkaartNederland biedt daarnaast ook andere informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld in onze vergelijkingshulpen. Die kunt u gebruiken om te kijken welk ziekenhuis voor uw aandoening het beste voldoet aan uw wensen.

Ze bieden waarderingen voor hulpverleners van verpleeghuizen (!) tot tandarts en van  psychiater tot internist. Door niet alleen een cijfer te geven, maar ook voldoende ruimte te hebben voor feedback kun je het in perspectief zetten. Ik vind het bijvoorbeeld niet heel erg als een tandarts snel werkt, maar ik wil wel dat er ruimte is om mijn vragen te stellen. Andere mensen vinden het misschien al erg vervelend dat hij/zij in 5 minuten weer buitenstaat. Door de opmerkingen kun je echt zelf bekijken welke zorgverlener bij jou past.

Het werkt natuurlijk alleen als mensen hun hulpverlener waarderen, zodat we meer openheid creëren in de zorg. Dus ben je erg tevreden over je hulpverlener? Laat het weten. Raad je die andere hulpverlener af? Deel dat ook en schrijf een waardering.

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top