Samen met je partner met dementie op vakantie naar Benidorm? #hulpvraag

We ontvingen een vraag van een meneer die binnenkort met zijn vrouw, die aan dementie lijdt, op vakantie gaat naar Bendiorm. Ze gaan voor de 7de keer, naar hun vertrouwde hotel. Maar omdat hij pas thuis een paar dagen ziek en dat voor zijn vrouw (en hemzelf) een akelige ervaring was, maakte hij zich zorgen. Want wat nou als hij daar in Benidorm ziek ? Aan wie kon hij dan de zorg voor zijn vrouw toevertrouwen?

Zorghotel

Ik zocht op het internet en vond het zorghotel Ciudad patricia Benidorm. En ik was blij verrast van wat dit zorghotel aanbiedt. Je kunt er  vollegdig verzorgd en onder goede begeleiding samen met je partner met dementie vakantie houden. Er  is niet alleen een fijne omgeving, er zijn ook artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Ze nemen de begeleiding over op het moment dat de mantelzorger er even alleen op uit wil.  En het prettige is, dat er Nederlands sprekende verzorgenden en artsen zijn. Taal is dus geen belemmering.

Er kan gebruik gemaakt worden van de eigen bus voor uitstapjes, al dan niet met begeleiding en er is een wasserij service, dit alles bij de prijs inbegrepen.

En het zorghotel is er niet alleen voor mensen met dementie, maar heeft de kennis en ervaring om zorg te bieden aan diverse ziektebeelden en aandoeningen. Voor ouderen, maar ook voor jongeren!

Wat een en ander kost, daar heb ik me verder niet in verdiept, wel is het zo dat een deel van het verblijf vergoed kan worden via de zorgverzekering. Als er een zorgindicatie is in Nederland, kun je met je verzekeraar regelen, om deze zorg tijdens de vakantie in het zorghotel te ontvangen. De kosten echter moeten wel eerst betaald worden en de vergoeding kan achteraf met de verzekeraar geregeld worden. Daar wil het zorghotel dan ook nog bij helpen.

Hulp op maat voor de vraagsteller!

In de mail, die ik ontving in antwoord op mijn vraag over de meneer met zijn partner met dementie, werd het volgende aanbod gedaan:  het zorghotel biedt geen thuiszorg of dagopvang, alleen zorg aan mensen die bij ons verblijven. Mocht het nu niet goed gaan met dhr tijdens hun verblijf hier, dan kan mevrouw altijd voor een aantal nachten naar ons toekomen, in geval van nood mogen ze ons altijd bellen 0034 96.58.68.704 (wij spreken Nederlands).

Meneer is hiervan inmiddels op de hoogte. En gaat hopelijk iets minder ongerust op vakantie.

Delen helpt

Ik was persoonlijk niet op de hoogte van dit soort mogelijkheden. En ben me ervan bewust dat Benidorm wel eens een van de weinige plekken op aarde zou kunnen zijn waar dit behoorlijk goed geregeld is, omdat het een vakantieparardijs is voor de oudere medemens… Maar misschien zijn er nog wel veel meer van dit soort plekken!

Dus als je ervaringen hebt? Andere fijne plekken weet? Of tips? Deel ze met ons en elkaar!

 

Heb je zelf een prangende mantelzorg hulpvraag? Mail die dan naar agnes@mantelzorgelijk.nl.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top