Paula schrijft over mantelzorg: Zomerperikelen en Oplaadmomentjes #mantelzorg

Toen ik op de lagere school zat, gingen wij in de zomervakantie af en toe een dagje uit. Onvergetelijk voor mij waren de dagen dat we als gezin met trekker en wagen naar de speeltuin gingen. Dat was zo’n 10 kilometer verderop. Een heerlijke dag spelen, de familieschommel, doolhof, koude (zelfgebakken) pannenkoeken mee… top! Aan het eind van de middag waren we weer thuis, want de koeien moesten natuurlijk wel weer gemolken worden. Altijd gebonden aan ‘tussen melkerstijd en melkerstijd’. Het was een gegeven, ik heb het nooit als vervelend of jammer ervaren, al gingen sommige schoolvriendinnetjes wel 10 dagen naar Frankrijk, Denemarken of weet ik waar. Het was zoals het was.

Tegenwoordig zit ik eigenlijk ook in zo’n soort modus, van regelmaat en structuur. Achtergrond anno hier en nu is mantelzorg en ook dat is een gegeven. Want voor een goede gang van zaken thuis is het van belang het dagelijkse ritme van werktijden ook in de vakantieperiode erin te houden. Juist in de zomermaanden. En dat is echt wel te doen, met zo hier en daar wat snippermomentjes, want we wonen in een mooie gemeente, waar veel te beleven is. En volop gelegenheid om alleen of met gezelschap te wandelen, lunchen of even de markt over te gaan, oplaadmomentjes! Zo gingen Aletta en ik samen naar het corso Vollenhove, naar het geweldige dahliaspektakel met veel kleur en muziek. Met Aletta’s motor met zijspan en dat ritje in het zijspan was voor mij een primeur, vet spannend, maar een superleuke ervaring. Met de nodige voor- en napret. 🙂

En zo’n oplaadmomentje heeft dan het effect van minstens een lang weekend weg, immers tijd is ook maar een relatief begrip. (dankjewel, Aletta!). En dat hebben we dan maar weer!

 

 

Ik wens iedereen een fijne nazomer, met hartelijke groetjes, Paula Bierma

Is buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop vanuit die functie coördinator van Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, een netwerk met ruim 80 organisaties. Dé plek van waaruit in Steenwijkerland mantelzorgers op alle mogelijke manieren worden ondersteund. Motto: Waar zorg is, is mantelzorg! Daarnaast mantelzorger in eigen gezin.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top