Mariette blogt exclusief vanuit het buitenland – Weet wie je vrienden zijn

Mijn schoonmoeder heeft geen officiële diagnose gekregen die bevestigt dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. En daar ligt het probleem. Ze slikt wel medicijnen voor deze ziekte, maar ze weigert om zich te laten testen en slaat adviezen van de dokter in de wind. Ze heeft haar zoon, haar enige kind, laten vallen en luistert nu alleen naar ‘vrienden’ die haar ervan overtuigd hebben dat haar zoon het slecht met haar voor heeft en alleen op haar geld uit is. Deze zogenaamde ‘vrienden’ werden nog betere vrienden van haar, nadat haar man stierf en zij met een flinke som geld achterbleef.

Deze ‘vrienden’ hebben nu zoveel macht over haar dat ze voor elkaar hebben gekregen dat hun naam aan haar bankrekeningen en een aantal verzekeringen is toegevoegd. Ze hebben haar ook wijsgemaakt dat ze niet meer naar haar dokter moet gaan.

Ik heb geprobeerd om bepaalde instanties erbij te betrekken, maar mij werd verteld dat ‘als ze niet officieel incompetent is verklaard, het haar geld is en ze kan doen wat ze wil.’ Mijn man en ik zijn bang dat tegen de tijd dat ze echt (medische) hulp nodig heeft, haar geld volledig verdwenen zal zijn.

Pas op voor ‘vrienden’. Ze steken een mes in je rug en misbruiken oudere mensen!

De schrijfster wil anoniem blijven.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top