skip to Main Content
Mariette Blogt Exclusief Vanuit Het Buitenland – 11-jarig Meisje Begint Online Dementie Steungroep Voor Kinderen

Mariette blogt exclusief vanuit het buitenland – 11-jarig meisje begint online dementie steungroep voor kinderen

Toen Hailey Richman vier jaar oud was, werd bij haar oma de ziekte van Alzheimer geconstateerd. Haar moeder Emma sloot zich aan bij een online steungroep voor Alzheimer mantelzorgers, genaamd de Alzheimer’s Reading Room.

Toen Hailey iets ouder was zocht ze online naar een steungroep voor kinderen die te maken kregen met de ziekte van Alzheimer, vanwege een ouder of een opa of oma. Toen ze niks kon vinden besloot ze zelf iets op te zetten.

“Ik heb deze online steungroep voor kinderen opgezet voor kinderen die ook voor familieleden met deze ziekte zorgen, en steun nodig hebben. Deze steungroep wordt door kinderen voor kinderen opgezet, en het geeft me een heel goed gevoel want ik wil dat andere kinderen weten dat ze niet alleen zijn.”

De groep heet Kid Caregivers. Hier worden vragen die kinderen hebben over de ziekte van Alzheimer beantwoord en er kan gepraat worden over alles wat hun familielid doormaakt.
Op de website worden tips gegeven over hoe je de band die je met je dierbare hebt in stand kunt houden of versterken en er is informatie over wat je kunt verwachten en wat je kunt doen naarmate de ziekte zich ontwikkelt.

Toen ze samen met haar moeder zocht naar verschillende steungroepen en informatie verzamelde over de manier waarop Alzheimer’s de hersenen aantast, ontdekten ze Max Wallack, de oprichter en directeur van de organisatie Puzzles to Remember. Deze organisatie heeft meer dan 88.000 puzzels verspreid over ruim 5100 faciliteiten wereldwijd en Richman kwam erachter dat puzzels een kalmerend effect hebben op mensen met dementie.

“Puzzels kalmeren de visuele cortex, zodat mensen met de ziekte van Alzheimer rustiger worden en iets van hun kortetermijngeheugen terugkrijgen,” zegt Richman. “Ze geven mijn oma het gevoel dat ze iets nuttigs doet en dat ze iets gepresteerd heeft.”

Hailey is inmiddels gepromoveerd tot mededirecteur van Puzzles to Remember. Ze beantwoordt het grootste deel van de e-mails, regelt het afleveren van de puzzels bij lokale en internationale faciliteiten en heeft de Puzzles to Remember Facebook pagina overgenomen.

“Hailey heeft mijn werk niet alleen voortgezet, ze heeft het concept aanzienlijk uitgebreid,” zegt Wallack. “Ze heeft een belangrijk persoonlijk element toegevoegd. Dat van daadwerkelijk tijd in verzorgingshuizen doorbrengen, interactie met de patiënten en nu betrekt ze ook andere jonge mensen erbij.”

Al deze inspanningen zorgden ervoor dat ze lokale en zelfs landelijke onderscheidingen heeft gewonnen. Als elfjarige was ze een van de tien mensen die een gouden medaille ontving. “Het was een geweldige ervaring om deze onderscheiding te krijgen. Ik heb de medaille gewonnen voor oma, voor de mensen die de ziekte van Alzheimer hebben en de families die van hen houden, de kinderen in het bijzonder!”

Hailey is van plan een gedeelte van het geld dat ze gewonnen heeft aan Alzheimer onderzoek te doneren, en wil haar website Kid Caregivers in een non-profit organisatie veranderen.

“Ze heeft meer in 11 jaar bereikt dan ik in mijn hele leven,” zegt haar moeder Emma. “We hadden met een hartverscheurende situatie te maken en in plaats van ons alleen maar verdrietig te voelen en het bijltje erbij neergooien, hebben we die situatie gebruikt om andere mensen, die door hetzelfde heengaan, te helpen. Ik ben ontzettend trots op haar.”

https://www.facebook.com/Puzzles-To-Remember-106150529406566/

http://www.kidcaregivers.com/

Avatar

Mariette Otten McGovern

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X