Mantelzorg ervaringen gezocht voor online onderzoek

Snel een boodschap doen voor die vriendin die moeilijk loopt, een extra was draaien voor de buurvrouw, uw man helpen met douchen… Het zijn allemaal voorbeelden van mantelzorg.
In Nederland zijn 3,9 miljoen mantelzorgers die een naaste helpen vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom. Zorgen voor een ander geeft voldoening en dankbaarheid, maar ook stress en vermoeidheid. Het is zwaar om de aftakeling te zien van degene voor wie je zorgt en er is minder tijd voor ontspanning dan voorheen.

Het geluk van mantelzorgers

Wat is het effect van mantelzorg op jouw welzijn en geluk? Wat zijn mooie momenten voor jou? En hoe kunnen moeilijke momenten toch makkelijker worden? Onderzoekers van Radboud Universiteit Nijmegen willen begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen. Ze doen daarom een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen. Dat hebben ze zo makkelijk mogelijk gemaakt: deelnemers krijgen een mailtje met uitnodiging om vragen in te vullen, en kunnen dat dan doen wanneer het hen uitkomt. Ze hebben dit ook met een klein groepje mantelzorgers getest.

Wilt u meehelpen?

Als je zelf mantelzorger bent en wil helpen: Jouw ervaring telt! Ga naar www.ru.nl/mantelzorg en doe mee met het onderzoek, dat is heel eenvoudig én heel waardevol. Meedoen kan gewoon thuis online en wanneer je dat wilt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van twintig minuten, gevolgd door twee weken waarin je op de dagen dat je mantelzorg hebt gegeven één ervaring kort beschrijft.

Ben je geen mantelzorger maar wil je toch helpen? Geef het door aan de mantelzorgers die je kent! Iedere deelnemer helpt mee aan betere ondersteuning van mantelzorgers. Zo zorgen we samen voor meer begrip en geluk.

Neem nu een kijkje op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen, dat kan heel januari en februari nog. Als dank maak je ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top