Mantelzorg achtergronden: (4) Zorgen voor je ouder

Op beteroud.nl vond ik zes korte films die een verhaal vertellen dat voor veel mantelzorgers herkenbaar zal zijn. De films zijn bedoeld om tot steun te zijn voor mantelzorgers, en om te helpen over ongemakkelijke dingen na te denken. Professionele hulpverleners kunnen hierbij helpen. De films zijn ook interessant voor ouderen zelf, die nadenken over hun toekomst of over de ontstane situatie en dingen bespreekbaar willen maken met hun partner, hun kinderen of andere naasten en vrienden.

4. Zorgen voor je ouder (veranderende relatie)

In de verhouding tussen ouderen en hun kinderen verandert er ook van alles wanneer het kind de
mantelzorger wordt. Helemaal als er dementie in het spel is, verschuiven de verhoudingen. Veel mantelzorgers vinden fysieke intimiteit (helpen met wassen etc.) lastig.
Hoe is het om te zorgen voor je ouder? ‘Soms denk ik, Sandra, heb je er op je vijftigste toch nog een kind bij gekregen.’

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top