Maand van de mantelzorg, Amerikaanse Indianen (Native Americans) moeten meer leren over dementie

Violet Blake, mantelzorger in het Oneida Reservaat in Ashwaubenon, Wisconsin.

We vieren de toewijding van mantelzorgers tijdens de maand van de mantelzorger. Violet is mantelzorger voor haar moeder Shirley, die leeft met MCI (Milde Cognitieve Stoornis). Shirley woont al 14 jaar bij Violet en haar familie. De zorg wordt bemoeilijkt omdat een kant van haar lichaam verlamd is als gevolg van een hersenbloeding bijna 20 jaar geleden.

Dementie in Amerikaans Indiaanse gemeenschappen

Mensen in onze gemeenschap moeten zich bewuster worden van dementie,” zegt Violet. “Vanuit onze cultuur denken de Oneida dat mensen gewoon oud worden als de tekenen van dementie zich voordoen. Wij geloven dat baby’s en ouderen het dichtst bij de spirituele wereld staan – dichter bij leven of dood. Tenzij iemand ons vertelt waar we precies op moeten letten, wat de specifieke symptomen van dementie zijn, denken we gewoon dat het ouderdom is en ze steeds dichter bij de spirituele wereld komen. Als mensen bereid zijn ons meer te vertellen over dementie, dan zouden de Stammen dit met beide handen aangrijpen.”

Wisconsin heeft elf federaal erkende Native American Nations and Tribal gemeenschappen. Het Alzheimer’s Association Care and Support team ondersteunt deze gemeenschappen met educatieve programma’s om dementie onder de aandacht te brengen. “Ik heb meegedaan aan veel van deze mantelzorg programma’s, zoals ‘De tien symptomen en signalen van dementie’” zegt Violet. “Door deze programma’s te volgen krijg je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.”

Helaas zoeken mensen geen hulp totdat de situatie echt ernstig is. Er is hier niet voldoende informatie over de ziekte van Alzheimer of dementie in het algemeen en vaak weten onze mensen niet wie ze om hulp kunnen vragen.”

De afgelopen jaren heeft Elder Services, een programma dat de stammen hulp biedt, ondersteuning geboden aan mantelzorgers als Violet. Via het programma heeft Violet steun en middelen gevonden die helpen bij de zorg voor haar moeder. De Alzheimer’s Association werkt met Elder Services om de tribale gemeenschappen in Wisconsin van educatie en hulpbronnen te voorzien.

Net als alle andere mantelzorgers heb ik goeie en slechte dagen”, zegt Violet. “Ik raad andere mantelzorgers aan om tijd voor zichzelf te nemen. Voel je niet beschaamd en denk niet dat je een slechte mantelzorger bent als je tijd voor jezelf neemt.”

In het kader van de maand van de mantelzorger zet de Alzheimer’s Association Violet, en haar toewijding als mantelzorger, in het zonnetje.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top