Leestip: De stamhoofden #mantelzorg #kanker #dementie

 

Zorg jij voor een dierbare met kanker of met dementie? Dan willen we een korte leestip met je delen. Roeli Bouwmeester overkwam het dat ze in korte tijd twee keer mantelzorg moest verlenen. Daar schreef ze een boek over.

Kort nadat Roeli Bouwmeester-Wijngaard uit Spijk haar tweede man aan kanker verloor, nam ze ook nog eens de taak van mantelzorger voor haar schoonouders op zich. Zij vertelt op openharige manier over het gemis van haar man en zorgen voor iemand met dementie. Een ontroerend maar herkenbaar boek over ‘de stamhoofden’ van Roeli, de ouders van een dappere vrouw. Het rouwverwerkingsboek ‘De stamhoofden – Mantelzorg en dementie gevangen in rouwende liefde’ van Roeli Bouwmeester-Wijngaard verscheen op 12 mei bij Uitgeverij Boekscout.

Hoe ga je als mantelzorger om met een sterfgeval en dementie?

In dagboekvorm neemt Roeli Bouwmeester-Wijngaard je mee in haar eigen rouwproces. Roeli verwoordt op openhartige wijze hoe zij daarmee heeft geworsteld. De zorg voor haar hoogbejaarde demente schoonouders doorkruiste haar rouwfase als recente weduwe. Het deed pijn, maar bracht haar ook humor en een niet aflatende liefde. Het gevecht tegen de zorgverleners, om haar demente schoonouders na 70 jaar huwelijk te willen scheiden en op te sluiten, geven in dit boek de humor een serieuze ondertoon. Veel mantelzorgers zullen zich herkennen in de onthullingen van de schrijfster.

Wil je het boek kopen? Bestel het dan via je lokale boekhandel of bij bol.com

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top