skip to Main Content

Kun je als mantelzorger betaald worden? #mantelzorghulpvraag

Marleen stuurt een mailtje met een vraag over vergoedingen voor mantelzorg. Heel concreet: kun je zelf betaald worden voor de mantelzorg die je geeft?

‘Ik heb op internet gezocht en kon zo snel geen duidelijk antwoord vinden. Maar op jullie site zijn zo veel mantelzorgers actief, misschien weet iemand het antwoord wel.

Vandaag hoorde ik van een medewerker in een verzorgingshuis voor jong volwassenen met een beperking dat het soms mogelijk is om zelf voor je volwassen kind in de verzorging te gaan werken. Dat je dan in dienst gaat van je zoon en dat je dus ook betaald wordt voor de mantelzorg. Is dat echt mogelijk? En zo ja, wat zijn dan de stappen die je moet doen?

En dan heb ik meteen nog een vraag: Hoe en waar kan ik een persoonlijke assistent voor mijn zoon vinden? Hij gaat nu voor het eerst sinds lange tijd een hele periode thuis wonen, omdat zijn gezondheidstoestand verslechterd is – een normale plek in het verzorgingshuis is voorlopig geen optie. Ik wil zo veel mogelijk zelf doen maar heb gemerkt dat ik het zonder hulp en zonder financiele compensatie echt niet vol kan houden.

Bedankt alvast voor jullie hulp.”

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X