skip to Main Content
Geen Plek Voor Ouderen. Kijk Je Vanavond Ook?

Geen plek voor ouderen. Kijk je vanavond ook?

In het kader van het programma Langer Thuis, dat zich richt op de grote en groeiende groep ouderen die zelfstandig thuis wonen, krijgen steeds meer van onze lotgenoten te maken met de ellenlange wachtlijsten voor verpleeghuizen en zorg aan huis. De nood is vaak enorm hoog in de thuissituatie. Veel mantelzorgers melden zich dan ook radeloos bij de huisarts, in de hoop dat deze  uitkomst kan bieden.
De overheid moedigt sinds 2015 ouderen en hun (eventuele) mantelzorgers aan om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Zogenaamd ‘totdat het echt niet meer gaat, dan kunnen ze naar een verpleeghuis’. Verder beloven zij: ‘ook thuis krijgen ouderen zorg, zoals voorheen in het verzorgingshuis.’ Helaas is dat tegenwoordig een utopie. En daarom luiden huisartsen nu de noodklok omdat hun thuiswonende ouderen nergens terecht kunnen en de mantelzorgers bij bosjes om vallen. De juiste zorg regelen is tegenwoordig bijna onmogelijk, omdat het systeem veel en veel te complex is geworden.
Zembla volgt in het programma ‘Geen plek voor ouderen’ een aantal thuiswonende ouderen en hun huisartsen en onderzoekt zo de gevolgen van het ‘langer thuis’-beleid in de praktijk.’
Je kunt de uitzending vanavond zien (donderdag 13 februari) om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 2. De herhaling is op donderdag 20 februari  om 10.10 uur.
Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
X