skip to Main Content

Ik kan mijn agressieve dochter met epilepsie niet aan #mantelzorgvraag

Samantha Lepelaar schrijft een verdrietige mail. Ze is radeloos omdat haar dochter met epilepsie de laatste tijd agressief is.

“Vaak lees ik alleen maar mee op de site. Maar nu gaat dat niet meer, ik moet contact hebben met andere mantelzorgers die voor hun kind zorgen. Mijn dochter (17) is de afgelopen weken zo agressief. Ze heeft epilepsie en een meervoudige beperking. Ze kan het mooiste, liefste zonnestraaltje zijn, maar soms slaat haar stemming compleet om en wordt ze woedend en onhandelbaar.

Gelukkig hebben we op het moment geen buren. Want als ze urenlang zo hard schreeuwt is het te erg. Vanmorgen heeft ze me hard gebeten. Hoe ga ik daar toch mee om? Ze heeft de afgelopen twee jaar nog een flinke groeispurt gemaakt en ik merk dat ik haar bijna niet aankan. We staan hierdoor allebei enorm onder spanning en soms denk ik dat we het bij elkaar erger maken. Wat moet ik toch doen. Ik ben zo moe. Eindigt het dan met nog meer medicatie?”

 

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X