Hulpvraag: Hoe in vredesnaam moet ik dat doen?

Vandaag wil ik een hulpvraag met jullie delen van een moeder die zorgt voor een volwassen dochter met NAH. Wie kan deze moeder helpen?

“Ik heb een vraag.
Mijn dochter was jong toen ze een ongeluk kreeg waardoor ze zwaar hersenletsel heeft gekregen. En met zwaar bedoel ik echt zwaar. We hebben haar begeleid laten wonen, we mochten weer ouder zijn ipv verzorger. Nou mooi niet dus. Er kwamen bezuinigingen waardoor we steeds meer te doen kregen. En de zorg waarop ze recht had werd steeds minder waardoor we steeds vaker telefoon kregen van onze dochter om hulp.
Uiteindelijk heeft ze, met hulp van ons, een appartement kunnen kopen 1 km bij ons vandaan. Hier woont ze nu al ruim 4 jaar.

Het valt me zwaar. Ze heeft echt goede begeleiding van mensen die verstand hebben van NAH.
Door de corona hebben we tijdelijk de zorg meer over moeten nemen. Dat is nu weer redelijk normaal. Maar oh ik ben zo ontzettend moe. Maar soms is ze zo boos en dan moet ik rekening houden dat ze er niks aan kan doen. Inmiddels is ze begin 30.
Afgelopen weekend zat ik er echt doorheen. Ik wist wat ik had besproken met haar alleen niet meer hoe. Er kwam kortsluiting in m’n hoofd en ik kon alles niet meer op een rijtje krijgen hoe en wat ik moest doen. Ik kon alleen nog maar huilen. Slapen is ook minder.

Nu kunnen we vervangende mantelzorg krijgen voor 10 dagen samen. Maar hoe in de vredesnaam moet ik dat doen. Het zijn over de dag heen appjes met vragen, adviezen worden er gevraagd door haar. Met wat zal ik aantrekken vandaag, kun je een boodschap doen, wil je even komen, wat zal ik op het kaartje zetten wat ik wil versturen enz , enz

Ik weet het gewoon niet meer.”

Is er iemand onder onze lezers en volgers die dezelfde mantelzorgervaring heeft en in contact wil treden met deze moeder om ervaringen en tips te delen? Mail dan naar marjolijn@mantelzorgelijk.nl.

 

Dankjewel alvast.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Wat zorg je goed voor je dochter en wat hebben jullie het zwaar met elkaar. Het gevoel om alleen verantwoordelijk te zijn lijkt me immens, ik herken het ik was tot een paar jaar terug verantwoordelijk voor mijn moeder. Maar ik had gelukkig veel hulptroepen in de vorm van familie en vrienden. Aan wat voor soort hulp heb je behoefte dat is denk ik de eerste vraag. En is het mogelijk om een maatje te regelen die haar bijv helpt bij het soort vragen als wat zal ik aantrekken of op een kaartje zetten. In welke regio wonen jullie? Sterkte, Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top