Hoe kan ik mijn moeder helpen met een erfenis? #mantelzorgvraag

Noralie Verbeek moet binnenkort een belangrijke beslissing nemen: op welke manier kan ze haar moeder het beste ondersteunen?

“Mijn moeder heeft sinds vier jaar hulp in huis, voor het huishouden en ook met persoonlijke verzorging. Ze heeft de diagnose beginnende dementie, maar ik zie dat ze kan haar eigen beslissingen niet goed meer kan nemen. Ze begrijpt de kleine dingen om zich heen nog wel, maar financiële zaken of het tekenen van officiële documenten, dat gaat al een poosje niet meer. Als erfgenaam van mijn oudoom moet ze nu allerlei zaken regelen en ondertekenen – dat is eigenlijk niet meer te doen.

Heeft iemand van jullie ervaring in dit soort zaken? Moet ik nu haar zaakwaarnemer worden? Of hoe heet dat? En weet iemand waar je zo’n verandering kunt aanvragen? Ik wil haar natuurlijk graag helpen, maar het moet ook officieel geregeld worden want ik zie dat ze tamelijk snel achteruitgaat nu.

Ik hoop op tips en advies, zodat ik weet welke stappen ik nu als volgende moet nemen.”

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top