Gelezen: Zorgverzekeraars bouwen website voor pgb-houders

gelezen2Niet de Sociale Verzekeringsbank (SVB) maar de zorgverzekeraars mogen van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid het nieuwe systeem voor pgb-houders bouwen. Zorgverzekeraars Nederland, de brancheorganisatie voor zorgverzekeraars, krijgt hierin de leiding. Op de nieuwe website voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen, is het pgb-geld te beheren en te verdelen. Dat meldt NOS.

 

 

 

 

 

Van Rijn wil dat alle betrokken partijen, zoals gemeenten, belangenorganisaties én de SVB worden betrokken bij de ontwikkeling van de website, zo melden bronnen aan NOS. Het computersysteem van de SVB werkte niet naar behoren. Declaraties werden vaak niet verwerkt en zorgverleners werden daardoor laat of helemaal niet betaald. Vorig jaar kwamen er hierdoor veel klachten binnen. Het systeem is inmiddels enigszins hersteld, echter worden noodmaatregelen gehanteerd zodat zorgverleners hun geld op tijd krijgen.

Dat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de kar trekt, is op initiatief van de organisatie zelf, met steun van Per Saldo, de belangenorganisatie voor pgb-houders. De partijen hebben al diverse malen gesproken over de bouw van de nieuwe website. Oorspronkelijk zou de SVB een nieuw systeem ontwikkelen, echter kon dit plan niet rekenen op steun van de VVD en PvdA. De Tweede Kamer wil dat de nieuwe website in 2018 klaar is voor gebruik. Het ministerie van Volksgezondheid acht de kans klein dat het nieuwe systeem dan klaar is, en komt met een meerjarenplan. Van Rijn stuurt de Tweede Kamer binnenkort een brief met daarin het plan voor de nieuwe website.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top