skip to Main Content
Geef Om Je Hersenen #kijktip

Geef om je hersenen #kijktip

Sybrand Niessen en Martine van Os presenteren vanavond op NPO 1 het liveprogramma Geef om je hersenen. MAX en de Hersenstichting slaan wederom de handen ineen om aandacht te vragen voor het belang van hersenonderzoek. Dichter, schrijver en podiumkunstenaar Bart Chabot brengt deze avond veelbelovende onderzoeken onder de aandacht en liedschrijver en zanger Stef Bos verzorgt de muzikale omlijsting.

Werking van het brein

In het avondvullende programma nemen neuropsychologen Erik Scherder, Wiesje van der Flier en neuroloog Bas Bloem ons mee in hun enthousiasme over de werking van het brein. Hoe werkt ons geheugen? Hoe passen onze hersenen zich aan nieuwe situaties aan? En wat als je hersenen je in de steek laten en functies verliezen?

Noodzaak hersenonderzoek

Daarnaast vragen bekende én onbekende mensen tijdens Geef om je hersenen aandacht voor de noodzaak van hersenonderzoek. Allen hebben zelf of in hun nabije omgeving te maken met een hersenaandoening. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal en laten zien waar zij de kracht vandaan halen om door te gaan.

Genezen van hersenziekten

In Nederland heeft 1 op de 4 mensen een hersenaandoening. Dat zet je hele leven op z’n kop. Jong of oud, het kan ons allemaal overkomen. In de afgelopen 25 jaar is er op het gebied van hersenonderzoek veel bereikt. Door nieuwe technieken is het gelukt om ziektes beter te herkennen en ook echt in de hersenen te kunnen kijken. Met de kennis van nu zijn wetenschappers ervan overtuigd dat een doorbraak in het voorkomen en genezen van hersenziekten dichterbij is dan ooit.

Geef om je hersenen is vanavond om 21.25 uur op NPO 1 te zien. Kijk en steun deze actie!

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X