skip to Main Content
Boekverloting: Leven En Liefhebben Met Dementie

Boekverloting: Leven en liefhebben met dementie

Wij krijgen op de redactie heel veel boeken toegestuurd van – vaak – mantelzorgers die over hun zorg ervaringen hebben geschreven. Super leuk om inspiratie voor onze website uit te halen, maar inmiddels is de stapel enorm hoog geworden. Tijd om een aantal exemplaren weg te geven aan onze trouwe lezers.

Hoe we dat doen? We gaan de komenden weken verloten! Soms hebben we 2 of 3 exemplaren, soms ook maar 1. Dus loten is wel zo eerlijk. Als je interesse hebt, geef dan even een korte reactie onder dit bericht op Facebook of op Twitter. Wij zullen dan alle namen op lootjes schrijven, in een pot doen en er een uittrekken. Vervolgens nemen wij contact op met de winnaar en zorgen we dat je het betreffende boek thuis ontvangt.

Deze week verloten we ons laatste boek: Leven en liefhebben met dementie van Jeroen Wapenaar, Marc Petit, Susanne de Joode en Jos van der Poel. Doe je weer mee?

Leven en liefhebben met dementie is een praktische gids voor de eerste tijd na de diagnose
Op het moment dat je de diagnose dementie krijgt, komt er veel op jou en je naasten af. Hoe zal ik door de dementie veranderen – lichamelijk, psychisch en emotioneel? Welke hulp is er voor mij? Hoe kan ik gezond en veilig leven, en de dingen blijven doen waar ik het meest van geniet? Er is veel wat je zelf kunt doen om de regie te houden op alle terreinen waar dementie invloed op heeft. Dit boek helpt je om daarbij niets te vergeten. De auteurs hopen je rust en ruimte te geven, zodat het in ieder geval iets makkelijker voor je wordt om door te gaan met het leven zoals je dat altijd geleefd hebt. Je leven leef je niet alleen. In de toekomst worden je naasten nóg belangrijker voor je. Dat kan je partner zijn, maar ook je kind, andere familieleden, buren of vrienden. Jouw dementie heeft ook invloed op hen. Wat kunnen zij doen om goed voor jou – en voor zichzelf – te zorgen? Wat kunnen jullie samen doen om je (liefdes)relatie sterk te houden? Liefde is onmisbare bagage voor de reis die dementie heet. In dit overzichtelijke boek wordt alles praktisch, open en eerlijk op een rij gezet. Leven en liefhebben met dementie geeft informatie over medische zaken, financiën, zorgprofessionals, intimiteit en seksualiteit, vervoer, wonen, communicatie en hobby’s. Het boek raakt aan twijfels, angsten, verdriet, boosheid. Maar het biedt vooral mogelijkheden en oplossingen. De auteurs helpen je steeds antwoord te vinden op de vraag wat jij nodig hebt. Het is jouw leven dat nu zo zal veranderen, en wat jij wilt, telt. Naast de informatie van gerenommeerde instituten en universiteiten, vind je in dit boek ook ervaringen en adviezen van mensen met dementie, naasten en andere deskundigen.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X