Werkende mantelzorger wil meedenkende baas

Mantelzorgers met een baan hebben behoefte aan flexibele werktijden en willen ook thuis kunnen werken. Ook willen ze graag professionele hulp bij de zorg zelf, en een helpende hand bij regelwerk en administratie.Dat meldt de FNV na een onderzoek.

De cijfers komen van ruim 2750 ondervraagden, deels ook FNV-leden. Het merendeel van de werkende mantelzorgers (zowel gemiddelde Nederlander als FNV-leden) vindt het fijn om te werken naast hun zorgtaken. De onderzoekers concluderen dat wie voor een naaste zorgt en blijft werken, meestal beter af is dan een mantelzorger zonder baan. Dat komt vermoedelijk doordat het werk een prettige afleiding is en er morele ondersteuning is van collega’s.

Wil een werkende mantelzorger het volhouden, dan zou de werkgever wel met ze moeten meedenken, met flexibele werktijden, thuiswerken en ook betaald verlof.

Het CBS berekende eerder dat ongeveer 2 miljoen mensen vorig jaar mantelzorg verleenden. Die zijn daar gemiddeld elf uur per week aan kwijt.

bron:Telegraaf

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top