Waarom iedere mantelzorger Mantelzorgelijk zou moeten kennen?

Dit had ik ook graag in zo’n krachtige en mooie reel als Marjolijn willen vertellen. Met dit idee op de zondag mijzelf helemaal opgetut, haar in de krul en vriendin ingeschakeld om het te filmen. Lang verhaal kort: een hele middag aan besteedt met als eindresultaat een uitgezakt kapsel, doorgelopen mascara van het lachen en doodmoe! Conclusie: ik moet nog flink oefenen…

Toch wil ik graag mijn persoonlijke ervaring met het platform Mantelzorgelijk delen, dat voor mij een onmisbare bron van steun en informatie is geworden. Over mijn mantelzorgleven heb ik inmiddels al aardig wat van mijzelf blootgegeven in blogs en de trouwe volgers weten dat ik actief ben op het platform.

Voor hen die mij niet “kennen” een korte introductie:

Mijn mantelzorgjaren zijn begonnen in 2003, mijn vader werd getroffen door een ernstig hersenstaminfarct. Na een jaar uit huis te zijn geweest (revalidatie) kwam hij weer thuis wonen. In die jaren was ik er als ondersteuning voor mijn ouders, de schade wat NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) had aangericht was niet mals maar al met al hebben mijn ouders het toch nog aardig gered in de thuissituatie.

Mijn moeder overleed in 2015, die dag veranderde mijn leven totaal. Ben niet meer weggegaan en de zorg voor mijn vader werd intensiever. Dit alles in combinatie met mijn werk, het sociale leven en het onbegrip van mijn omgeving maakte dat ik steeds meer geïsoleerd raakte. Voelde mij het prettigst bij mijn vader in het (toen nog) woonzorgcentrum, niet “normaal” als je zelf nog maar 50 jaar oud bent toch?

Totdat ik al scrollend op internet Mantelzorgelijk ontdekte! De ervaringsverhalen raakten mij, herkende er zoveel in. Voelde mij weer een onderdeel in een soort van gemeenschap, lotgenoten die tegen veel zaken aanlopen die jij ook ervaart. Ik voelde mij serieus niet meer alleen in mijn zorgen. Dankzij Mantelzorgelijk heb ik geleerd om beter voor mijn vader te zorgen én om beter voor mezelf te zorgen. De steun die ik via dit platform heb ontvangen, heeft een enorm verschil gemaakt in mijn leven als mantelzorger.

Team M&M

Wat Marjolijn & Margreet van Mantelzorgelijk zelf betreft: dankzij die twee is het met mij nu achteraf helemaal goed gekomen! Ik ga niet helemaal in detail maar dit wil ik gewoon vertellen: Margreet heeft zich voor mij ingezet toen ik dakloos dreigde te worden omdat ik niet in het (inmiddels) 55+ appartement mocht blijven wonen nadat mijn vader in 2022 overleed. Marjolijn gaf mij vanuit haar eigen ervaring advies en enorm veel steun in de laatste fase van mijn vaders leven en in mijn leven nu als mantelzorgveteraan.

Ik wil er geen tranentrekker van maken maar er is best veel gebeurd in mijn laatste mantelzorgjaren. Toch heb ik geen profs in de formele zorg nodig gehad, de profs voor mij zijn hier. Alle ervaringsdeskundigen zitten hier, de lotgenoten die aan 1 woord genoeg hebben om je te begrijpen en zij die zelf ervaren wat mantelzorgen kan betekenen in iemands leven. Al die waardevolle mantelzorginformatie en kennis moeten we delen.

Delen is helen!

Dus lieve lotgenoten, vrienden en volgers deel een post als daarom gevraagd wordt, het kost je maar een aantal seconden maar het kan een wereld van verschil maken voor de mantelzorger ergens hier in het land die het nu even niet meer ziet zitten…

Platform Mantelzorgelijk kunnen wij samen nog groter maken dan ze al zijn, en laten we eerlijk zijn: dat hebben ze dubbel en dwars verdiend!

Een warme groet, Jolanda

Avatar foto

Jolanda Groothuis, trotse dochter van Willem💖, voor hem heb ik jaren gezorgd en door hem ben ik hier ooit eens op het platform terecht gekomen. Mantelzorgelijk heeft mij zoveel gegeven: hier kreeg ik antwoorden op mijn vragen, hier kon ik vrijuit mijn zorgen delen met lotgenoten, hier voel(de) ik mij thuis.
En ik ben nog lang niet van plan om dit "warme nest" te verlaten!

Samen staan we sterker, daar blijf ik van overtuigd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top