Waar ik wakker van lig? De zorgen om het zorgen!

De nacht is mijn metgezel, maar ook mijn grootste vijand tegenwoordig. Terwijl de wereld om me heen slaapt, zijn mijn gedachten in een eindeloze strijd verwikkeld. Ik ben mantelzorger, iemand die zorgt voor een geliefde, en mijn hart is voortdurend gevuld met zorgen.

Elke nacht herhaalt zich hetzelfde ritueel. Terwijl ik in bed lig, komen de gedachten als een storm opzetten. Ik vroeg me af of ik wel genoeg doe, of ik wel de juiste beslissingen neem. De verantwoordelijkheid drukt zwaar op mijn schouders en ik word overspoeld door twijfel.

Mijn moeder heeft Alzheimer. Overdag sta ik altijd voor haar klaar, verzorg ik haar met enorme toewijding. Maar wanneer de nacht valt, komen de zorgen als een vloedgolf op me af. Ik vecht tegen de angst, tegen het gevoel van machteloosheid dat me opslokt.

Ik denk aan alle dingen die ik nog moet regelen, alle medicijnen die ik moet bestellen, alle afspraken die ik moet maken. Mijn hoofd tolt van de gedachten, terwijl ik mezelf afvraag of ik wel goed genoeg ben. Ik wil mijn moeder de beste zorg geven, haar pijn verlichten en haar troosten. Maar soms voelt het alsof ik tekortschiet, alsof ik faal.

In die slapeloze nachten verlang ik soms naar een stem die me gerust kan stellen, die me kon vertellen dat ik goed bezig ben. Ik moet me dwingen om aan de momenten van geluk en liefde  te denken die ik met mijn moeder heb gedeeld. Maar jeetje wat is dat lastig in het donker van de nacht..

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top