Waar ben je het meest bang voor? #dementie

Mantelzorgelijk overbelast mantelzorgers financiële problemenWaar ben je het meest bang voor? Die vraag stelde Zilverwonen aan ruim 1200 ouderen tussen de 55 en 80 jaar oud. En wat bleek: het antwoord van velen was: dementie én niet meer zelfstandig kunnen wonen. Dat die twee vaak hand in hand gaan, maakt de zaak er niet gemakkelijker op.

Naast dementeren zien ouderen ook een zwakke gezondheid en niet meer zelfstandig kunnen wonen (44 procent) als een angst bij het ouder worden. Drie op de vijf mannen maken zich minder zorgen over dementeren dan vrouwen (70 procent). Wel vrezen mannen (36 procent) vaker dat zij hun mobiliteit verliezen dan vrouwen (30 procent).

Het ideaalbeeld van ouderen op latere leeftijd is het hebben van een goede gezondheid, het zelfstandig in het eigen huis kunnen blijven wonen en financiële onafhankelijkheid.

Hoewel ouderen deze idealen hebben, is zeven op de tien hier niet of vrijwel niet mee bezig. Van de 70- en 75-plussers doet ruim 60 procent niets.

Bron: nu.nl

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top