skip to Main Content

Vanaf 25 mei meer bezoek mogelijk in verpleeghuizen

Sinds vorige week mocht bij wijze van proef onder strikte voorwaarden in 26 verpleeghuizen één vaste bezoeker per bewoner naar binnen. Als dat goed zou lopen, zou het kabinet stapsgewijs bezoeken op steeds meer locaties toelaten. Tijdens de persconferentie van vanavond kwam er iets positiever nieuws. Voor veel bewoners van instellingen én hun mantelzorgers: de komende weken is er meer bezoek mogelijk in verpleeghuizen en wordt de bezoekregeling verder uitgebreid.

Zoals het er nu naar uitziet komt er vanaf 25 mei eerst meer versoepeling voor die huizen die er klaar voor zijn én geen Corona besmettingen hebben. Vanaf 15 juni geldt dat voor alle huizen, echter ze moeten nog steeds vrij van besmettingen zijn. Brancheorganisatie Zorgthuisnl.nl (182 aangesloten zorginstellingen) komt morgen met een “handreiking” waarin de voorwaarden voor de versoepeling staan.

Ook in de gehandicaptenzorg wordt de bezoekregeling stap voor stap versoepeld en worden dagbestedingen langzaam verder opengesteld. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Hiertoe is een routeplan ontwikkeld.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte zodra er meer bekend is. We duimen voor al onze lotgenoten die weten dat er in de instellingen van hun dierbaren nog steeds Corona heerst en hopen dat zij hun dierbaren ook spoedig mogen zien.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X