Foto © Claudia Otten

Van catastrofe naar verrassende situatie..

Gisteravond is mijn vrouw uiteindelijk geplaatst bij een ggz instellingen op een gesloten afdeling. Het is op vrijwillige basis en als time-out. Tot 22.00 uur had ik officieel geen idee waar mijn vrouw verbleef. Uiteindelijk heb ik de psychiatrie eerste hulp gebeld. Verbazing dat ik niet op de hoogte ben gehouden. Gelukkig belde de dienstdoende arts snel met uitsluitsel en een hoop excuses. Mijn vrouw zal kort op deze afdeling blijven. Er zal overgeplaatst worden naar een afdeling “oudere”. De duur van deze time-out zal nog bepaald worden. Mijn hoop is dat deze aansluit op het logeren bij de zorginstelling Nieuwe Unicum. Vanuit daar kunnen we dan weer verder plannen. Er is wel grote zorg om de bloeddruk bij mijn vrouw. Deze is ontzettend hoog. Gezien de transplantatie nier en de hersenen welke overbelast zijn door slechte bloedvaten is dit zorgelijk. Er wordt nu regelmatig controle gedaan en zijn er artsen mee bezig.

Vandaag is uiteindelijk een hele vreemde dag geworden. De afgelopen dagen mogen het predicaat catastrofe wel dragen. Vanmorgen had ik broodjes gekocht en zou met mijn vrouw buiten gaan zitten bij de crisisopvang waar mijn vrouw verbleef. Bij aankomst belde mijn vrouw mij toen ik in de lift stond. Er was een plek in Amstelveen gevonden waar mijn vrouw de komende dagen kon verblijven. De instelling had een taxi geregeld om mijn vrouw naar de nieuwe locatie te brengen. Later op de dag belde mijn vrouw dat de nieuwe locatie erg tegenviel. Hele kleine kamer en sanitair op de gang. Ik was er even niet op in gegaan. Direct hierna belde de zorginstelling Nieuwe Unicum mij. Ze miste mijn vrouw en hadden haar gisteren verwacht. Communicatie foutje vanuit Nieuw Unicum, wij waren niet op de hoogte gebracht dat er een extra logeermoment vrij was gekomen. Plotseling een hele andere wending. Ik ben gaan bellen, overleggen en regelen. Taxi besteld om mijn vrouw naar huis te krijgen, spullen inpakken, taxi regelen zodat mijn vrouw van huis af inclusief de scootmobiel naar Nieuw Unicum gebracht kon worden. Alle betrokkenen partijen waren het eens dat Nieuw Unicum een perfecte oplossing zou zijn. Zo geschiedde. Mijn vrouw is daar aangekomen. Ik heb haar spullen overgebracht en hebben de medebewoners koffie gedronken. Ik ben zo blij met deze onverwachte oplossing. Nu kan ik een soort van zorgeloos bijkomen van de afgelopen dagen.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top