Vacature voor een mantelzorger

Een recente post op LinkedIn inspireerde mij tot het schrijven van deze blog. De schrijfster van de post schreef dat ze een “functie” aan haar CV had toegevoegd. Ze is al 16 jaar mantelzorger en vroeg zich af waarom ze de meest belangrijke en eervolste functie in haar carrière niet zou benoemen in haar CV. Zelf ben ik overigens al een aantal jaar open over mijn rol als mantelzorger, op Facebook, in mijn eigen blog en ook op LinkedIn.

Haar post inspireerde mij om eens met een HR bril naar onze rol van mantelzorger te kijken. Ik ben tenslotte niet alleen mantelzorger, maar ook HR Manager. En zo rolde er letter voor letter een vacaturetekst voor een mantelzorger uit mijn toetsenbord, geschreven naar mijn eigen situatie. Maar dat mag met vacatures, daar gaat altijd een bedrijfs-eigen sausje overheen. Zo is de ene vacature voor HR Manager bijvoorbeeld ook de andere niet. En dat geldt ook voor een boekhouder, een inkoper of een administratief medewerker.

Komt-t-ie dan…..

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een fulltime mantelzorger

Ben jij op zoek naar een uitdagende en zeer verantwoordelijke functie? Lijkt het je een uitdaging om aan de slag te gaan als mantelzorger voor jouw partner met NAH (niet aangeboren hersenletsel)? Houd je van aanpakken, ben je een doorzetter en laat je je niet zo snel uit het veld slaan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als mantelzorger voor je partner ben je ’s ochtends en ’s avonds verantwoordelijk voor de ADL- taken. Je bereidt ontbijt, lunch en diner, maakt het huis schoon, doet de boodschappen en de was, onderhoudt de tuin, doet de bankzaken en zorgt dat rekeningen op tijd betaald worden. Je neemt zelfstandig alle beslissingen en bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in en om het huis. Je bent de steun en toeverlaat voor je partner. Je verlicht zorgen, paniek en stress en je staat altijd “aan”. Tot slot laat je als dat nodig is al het andere direct uit je handen vallen om je partner de zorg en aandacht te geven die hij of zij op dat moment maar nodig heeft.

Wat breng je mee om in deze functie succesvol te kunnen zijn?

 • Je bent extreem flexibel en bent in staat je aan te passen aan de wisselende behoeften van je partner;
 • Je bent super stressbestendig en laat je door niks en niemand gek maken. Je blijft altijd kalm en bent een baken van rust. Met jouw rust help je je partner rustig te worden in stressvolle situaties;
 • Je hebt een groot empathisch vermogen. Je kunt je in iedere situatie inleven in de gevoelens en ervaringen van je partner;
 • Jouw telefoon staat altijd aan, staat nooit op stil en je hebt hem altijd binnen handbereik. Als je partner belt, neem je altijd de telefoon op. En op een appje reageer je binnen 2 minuten;
 • Je bent een alleskunner en een allesweter. Hoe gek of bizar de vraag ook is, jij weet altijd het juiste antwoord.

Waar moet je rekening mee houden?

Wij willen graag eerlijk zijn. Wij bieden je niet de makkelijkste baan ter wereld aan. Het is hard werken en je hebt maar weinig momenten voor jezelf. Mantelzorger is een eenzaam beroep en je zult vaak onbegrip ervaren van vrienden, familie en bekenden. Niemand snapt hoe veeleisend jouw baan is. Jouw doorzettingsvermogen en veerkracht moeten oneindig groot zijn om deze baan niet ten koste van je eigen welzijn te laten gaan. Combineer je de functie van mantelzorger met een betaalde baan? Dan zit je regelmatig in een spagaat als zowel je “echte” baan als je partner tijd en aandacht van je vragen. Gelukkig laat je je hierdoor niet uit het veld slaan en weet je je in iedere situatie te redden.

Wat kunnen wij je bieden?

Een kans uit duizenden! Een baan als deze komt maar één keer in je leven op je pad. Wij bieden je namelijk de meest uitdagende en afwisselende functie die je ooit zult vervullen! Geen dag is hetzelfde, geen 2 situaties zijn aan elkaar gelijk. Goed om te weten, is dat dit een onbetaalde functie is. Jouw beloning is de dankbare glimlach in de ogen van je partner, zijn knuffels en de woorden “ik houd zo ongelooflijk veel van je”.

Sta je te popelen om te beginnen?

Aarzel niet langer en neem dan vandaag nog contact met ons op! Deze baan wacht op jouw!

Staan jullie al te popelen om te solliciteren? Ik eerlijk gezegd niet! En toch is de functie van mantelzorger voor mijn liefste lief de meest dierbare en dankbare functie die ik ooit vervuld heb. Het is hard werken, bij vlagen zwaar en uitputtend, maar toch hoop ik deze baan er nog heel lang bij te mogen blijven doen. De keerzijde van de mantelzorg-medaille is immers dat mijn lief niet meer thuis zou kunnen wonen, of nog erger, er niet meer zou zijn.

Ellen werkt als HR Manager en geeft groepsles op de sportschool. Op 3 december 2016 kreeg haar echtgenoot Henk op 53-jarige leeftijd vanuit het niets een zwaar herseninfarct. Sinds die dag is zij zijn mantelzorger en zoekt zij naar de beste behandeling, naar nieuwe paden die kunnen bijdragen aan herstel en naar antwoorden op haar vele vragen. Met haar blogs over de wondere wereld van NAH wil zij meer bekendheid geven aan de impact van NAH. Op Mantelzorgelijk deelt zij verhalen uit haar leven met een partner met NAH.

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Gewéldig goed artikel, want met veel hilarische , herkenbare en heroïsche spierballentaal zou je heel Nederland wakker kunnen schudden!
  Je ‘mept’ er kritisch en ook liefdevol op los.
  Fijn om te lezen. 🤩🤩🤩🤩🤩

  Dit artikel zou je misschien kunnen insturen naar de Volkskrant en/of NRC en/of het Algemeen Dagblad. Onder het kopje “Ingezonden brief”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top