Top 20 – nummer 3: Nieuwe RTL-serie over dementie

3Dit was een bericht waar veel lezers van Mantelzorgelijk blij van werden: familiezender RTL gaat een serie uitzenden over jonge mensen met dementie. Tienduizenden lezers en heel veel reacties als gevolg. We zijn al heel benieuwd naar de uitzendingen!

Jong en Alzheimer

Dementie wordt nog vaak gezien als een ouderdomsziekte. Toch zijn er volgens gegevens van Alzheimer Nederland momenteel circa 12.000 mensen tussen de 25 en 65 jaar die ook kampen met de ziekte. Voor haar nieuwe programma maakt Angela Groothuizen portretten van enkele van deze zogeheten “jong dementen”. Vaak zijn het actieve mensen die nog volop in het leven staan, een mooie baan en een jong gezin hebben. De diagnose verandert alles.

Ingrijpend

Triest genoeg is dat volgens Groothuizen juist een praktische reden om zo snel mogelijk met de serie te starten. “Het is verleden week besloten, maar ik ga dinsdag al beginnen. Hele jonge mensen kunnen ook Alzheimer krijgen. Daar gaat het zo snel dat we gewoon eerder moeten draaien. Ik ga dinsdag naar iemand toe van 31. Het is om te huilen.”

Angela’s Alzheimerprogramma is later in 2016 te zien.

MZ top 20 2016

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top