Stichting Thuisgekookt helpt de zorgers zorgen

Als jij iedere dag voor een ander zorgt, wie zorgt er dan voor jou? Janice (35) is mantelzorger voor haar ouders, maar kampt zelf ook met gezondheidsklachten. Wat extra hulp was daarom geen overbodige luxe. Tijdens Praatje Pot vroeg Janice een gratis proefmaaltijd aan bij Stichting Thuisgekookt, die thuiskok Maartje voor de familie klaarmaakte. Een groot success, zo bleek, want inmiddels kookt Maartje al ruim een half jaar voor de Janice en haar ouders.

Rust en stabiliteit             
Het is op z’n zachts gezegd soms wat veel: een eigen leven proberen te leiden, fulltime zorgen voor je ouders en daar bovenop ook zelf niet kerngezond zijn. Toch doet Janice haar uiterste best om het hoofd boven water te houden. Dat lukt beter nu ze hulp ontvangt van thuiskok Maartje. ‘Het is zo fijn om te weten dat ik me op maandag, de dag dat Maartje kookt, geen zorgen hoef te maken om het eten. Het klinkt misschien klein, een maaltijd krijgen, maar het is iets waar ik me die dag helemaal niet mee bezig hoef te houden en dat alleen al geeft veel rust.’ Dat is ook precies wat het Janice brengt: rust en stabiliteit. ‘Niet hoeven koken, geen boodschappen hoeven doen en niet na denken over wat we moeten eten: dat zijn al drie factoren die van mijn to do-lijst afkunnen.’

Verrassing
Als het lukt kookt Janice zelf, maar dat is niet vanzelfsprekend. En zowel haar vader als haar moeder zijn niet meer in staat het van haar over te nemen. ‘Mijn vader kan echt niet meer koken en mijn moeder probeert af en toe te helpen, maar ook dat lukt eigenlijk niet meer.’ De maaltijden van Maartje zijn een praktische maar ook een lekkere oplossing. ‘Ze maakt van alles en het is altijd een verrassing. Grieks, Indonesich, Italiaans: het is een soort restaurant aan huis. Onze favorieten zijn de burrito’s en spaghetti met kipgehakt, heerlijk!’ En bovendien heel gezellig, want als Maartje de maaltijden komt brengen neemt ze meteen haar dochtertjes mee.

De zorgers helpen zorgen
Stichting Thuisgekookt helpt zorgers zoals Janice zorgen. Want juist de mensen die altijd klaarstaan voor een ander kunnen wel een helpende hand gebruiken. Stichting Thuisgekookt wil juist de mensen die altijd voor een ander klaarstaan een helpende hand bieden. Door één van de 21.000 bij Stichting Thuisgekookt aangesloten vrijwillige thuiskoks in te schakelen voor één a twee keer per week wat hulp bij de warme maaltijd, wordt de druk vaak al aanzienlijk verminderd. Om mensen te laten uit proberen hoe gezellig, gezond en lekker een maaltijd van iemand uit de buurt kan zijn, betaalt Stichting Thuisgekookt de hele maand juni de eerste proefmaaltijd als je in één van onze 22 focusgemeenten woont!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top