Scholieren kijken naar Mantelzorg #theater

Altijd mooi: door middel van kunst op een andere manier naar een ingewikkeld onderwerp leren kijken. Het jongerencentrum Chill-Out had een aantal klassen van het Corlaer College uitgenodigd om te kijken naar een theatervoorstelling over het thema mantelzorg. De voorstelling werd gegeven door het professionele theaterbureau Helder Theater uit Geldrop.

,,De acteurs en actrices maken lastige en spannende onderwerpen bespreekbaar. Tijdens de zorgvuldig vormgegeven theaterstukken gaan zij direct aan de slag met de meningen en suggesties uit het publiek”, vertelt Robert den Hartog van de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk.

De voorstelling ging over het bewustmaken van jongeren wat het is om mantelzorger te zijn. Tijdens de voorstelling, die bestond uit vier scenes, maakten leerlingen kennis met Esther en haar vader die opeens ziek werd. Den Hartog: ,,Dit heeft niet alleen een grote impact op het hele gezin maar ook op het leven van Esther. Tussen de scenes door ging Esther in gesprek met de leerlingen over de vragen en problemen die mantelzorgers in de praktijk tegenkomen.”

In samenwerking met Sigma is de stichting Jeugd- en Jongerenwerk in de gemeente Nijkerk actief voor jonge mantelzorgers. Er wordt onderzocht hoeveel jonge mantelzorgers er in Nijkerk zijn, op welke wijze zij bij het onderwerp mantelzorg betrokken zijn en waarmee zij kunnen worden ondersteund. ,,Tijdens de gesprekken blijkt dat veel jongeren zich vaak niet realiseren dat ze mantelzorger zijn”, aldus Den Hartog.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top